Problem za problemom

Tuchel se u osmoj minuti meča protiv Mainza hvatao za glavu: Pa šta je on bogu skrivio?

Edmir Škorić

Nevolje za Bayen se nastavljaju i Thomas Tuchel je bio zabrinut nakon samo osam minuta današnjeg gostovanja u Mainzu.

Otkako je stigao umjesto Juliana Nagelsmanna na mjesto glavnog trenera Bayerna, Tuchel se susreće sa gomilom problema.

Rezultati su ispod svih očekivanja, pošto je klub ispao iz Kupa Njemačke, kasnije i iz Lige prvaka od Manchester Cityja, a remi protiv Hoffenheima u prvenstvu pokazao je da je tim itekako ranjiv.

Bayern ima dva boda više od Borussije Dortmund u završnici sezone i prosto vše nema pravo na kiks. Stoga, na ovom gostovanju u Mainzu nema izbora, mora da pobijedi, ali neće biti lako.

Mainz je sedmicama bez poraza i na sjajnom osmom mjestu sa realnim šansama da se čak domogne šestog mjesta koje donosi izlazak u Evropu. Stoga će ovaj tim danas učiniti sve da zaustavi Bayern.

Uz sve to, Tuchel je u osmoj minuti ostao bez Alphonsa Daviesa, koji se uhvatio za mišić i nije mogao nastaviti meč, pa ga je zamijenio Mazraoui.

Nekoliko minuta kasnije Sadio Mane je postigao pogodak za Bavarce, ali opet nesreća za Tuchela i goste iz Minhena, pošto je dosuđen ofsajd, koji je potom VAR i potvrdio.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sve u svemu, Tuchelu ništa ne ide po planu otkako je stigao u Bavarsku, a eventualni kiks protiv Mainza mogao bi biti skupo plaćen.

Bundesliga je ostala jedina nada za Tuchela i Bayern i u slučaju da se ne osvoji ista, sezona bi bila ocijenjena kao jedna od najgorih u novijoj klupskoj historiji.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.