Bayern se sprema za život nakon Manuela Neuera - Ovaj dečko će ga zamijeniti na golu
Nizozemski čuvar mreže mogao bi u budućnosti zamijeniti Manuela Neuera među stativama Bayerna (Foto: EPA)

Mladi Nizozemac stiže u Minhen?

Bayern se sprema za život nakon Manuela Neuera - Ovaj dečko će ga zamijeniti na golu

M. Šljivak

Minhenski Bayern sprema se za život nakon Manuela Neuera. Iskusni čuvar mreže još će nekoliko godina biti prvi izbor na golu bavarskog velikana, a ovog ljeta bi u Minhen mogao doći momak koji će ga zamijeniti među stativama u budućnosti. Radi se o Nizozemcu Bartu Verbruggenu koji je trenutno golman belgijskog velikana Anderlechta.

Manuel Neuer pred sobom ima još nekoliko godina među stativama Bayerna. Ipak, bavarski velikan želi na vrijeme angažovati momka koji bi ga zamijenio među stativama i on bi mogao stići već u ljetnom prijelaznom roku.

Novi golman njemačkog prvaka mogao bi postati 20-godišnji Nizozemac Bart Verbruggen. Radi se o čuvaru mreže belgijskog velikana Anderlechta na kojeg je bavarski gigant bacio oko.

"Bayern prati golmana Anderlechta Barta Verbruggena. Spremaju se za život nakon Nauela Neuera. Anderlecht za Nizozemca želi više od 10 miliona eura i nadaju se da ga nakon prodaje mogu zadržati na posudbi", pišu belgijski mediji i dodaje se:

"Namjera je da ga se pošalje na posudbu, ali možda i na još veći nivo od belgijske lige. Međutim, još nema ništa konkretno, a za golmana interes pokazuju i engleski klubovi."

Upravo je to ono na šta cilja Bayern. Oni žele osigurati usluge talentovanog golmana i vrlo lako bi se moglo desiti da Nizozemac od ljeta postane član jednog od najvećih klubova svijeta.

Oglasi

Bart Verbruggen je prošao omladinske selekcije NAC Brede. U Anderlechtu je od 2020. godine i smatra se jednim od najtalentovanijih mladih golmana.

Manuel Neuer je u martu proslavio 37. rođendan. On je u Bayernu od 2011. godine i osvojio je apsolutno sve što je mogao u proteklih 12 godina.

Ukupno je 37-godišnji čuvar mreže nastupio u 489 utakmica za najveći njemački klub, a nedavno je bio u centru pažnje zbog svađe s rukovodstvom kluba zbog otkaza treneru golmana Toniju Topaloviću.

Komentari u javnosti koštali su Neuera milionskog iznosa. Klub ga je kaznio mjesečnom bruto platom koja iznosi 1.6 miliona eura.

Također, on je prekršio klupska pravila odlaskom na skijanje. Tu je doživio i tešku povredu koja ga odvojila od terena u drugom dijelu sezone i klub je hitno morao reagovati i angažovati novog golmana. Odabrali su Yanna Sommera.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi