Fenomenalan gol

I legendarni Quaresma bi aplaudirao: Sahiti "trivelom" ubio pauka!

Esmer Oštraković

Utakmica između Hajduka i Varaždina u okviru 30. kola HNL-a donijela je očekivanu pobjedu domaće ekipe.

Hajduk je upisao očekivanu pobjedu na svom terenu protiv Varaždina sa 2:0, a prelijep je bio drugi gol koji su postigli domaći fudbaleri.

Prednost Hajduku donio je Benrahou koji je postigao gol u 25. minuti ove utakmice, a s tim rezultatom otišlo se na odmor.

Drugo poluvrijeme donijelo je jako dobru igru Hajduka, ali i nekoliko sjajnih prilika koje su propustili domaći fudbaleri.

Ipak, magičan trenutak desio se u 65. minuti ovog susreta, a u galvnoj ulozi bio je Emir Sahiti, fudbaler Hajduka.

On je loptu primio na desnoj strani, te je krenuo da dribla i da ulazi u šesnaestarac, a onda je postigoa fenomenalan gol.

Opalio je "vanjskom" po lopti i pogodio same rašlje gola gostujuće ekipe i tako gotovo pa sigurno ovjerio pobjedu svoje ekipe.

Gol možete pogledati OVDJE.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Jasno je da i Quaresma ne bi bio nezadovoljan kada bi pogledao ovaj gol obzirom da je on bio poznat po ovakvim golovima.

Hajduk je sada drugi na tabeli i ima deset bodova zaostatka za proplasiranim Dinamom.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.