Hajduk pred finalom Lige prvaka za mlade, meču prethodila tuča u Ženevi!

Sukob Torcide i policije

Hajduk pred finalom Lige prvaka za mlade, meču prethodila tuča u Ženevi!

Eldar Ganibegović

Splitski Hajduk u Ženevi igra polufinalnu utakmicu Lige prvaka za mlade protiv Milana, no meču s italijanskim velikanom prethodili su sukobi na ulicama pomenutog švicarskog grada.

Danas je veliki dan za hrvatski fudbal. Hajdukovi juniori igraju utakmicu polufinala Lige prvaka protiv Milana i nakon 51 minutu igre vode s 1:0 nakon pogotka Vrcića.

Utakmici u Ženevi prethodili su i neki nemili događaji. Kako mediji u komšijskoj zemlji izvještavaju, navijači splitskog velikana potukli su se oko sat vremena pred početak utakmice.

Situaciju je pokušala smiriti policija koja je izvadila puške s gumenim mecima, a navodi se i kako je do sukoba došlo nakon što su navijači hrvatskog tima bacali boce u smjeru policije.

Nije poznato da li su boce bile namijenjene baš policiji, jer je u trenutku nastanka nereda na trg utrčalo nekoliko tetoviranih muškaraca koji su počeli izazivati nerede.

Nezvanično, radi se o navijačima Servettea iz Ženeve, nakon čijeg "upada" je došlo do nereda i policijske intervencije.

Oglasi

Na svu sreću, haos i totalna tuča je izbjegnuta, a sve se smirilo nakon samo nekoliko sekundi. Jedna osoba je ostala ležati, no ubrzo joj je ukazana pomoć.

Inostrani mediji impresionirani su brojem navijača koji Hajdukovi juniori imaju u Švicarskoj, jer su zauzeli ogroman dio tribina. 

Podsjetimo, Hajduk je u ovu fazu takmičenja stigao nakon što je izbacio Shakhtar, Manchester City i Borussiju Dortmund, a sada je na pragu da skine skalp još jednom evropskom velikanu.

Ako uđe u finale, tamo će igrati protiv AZ Alkmaara koji je nakon penala u polufinalnoj utakmici odigranoj ranije danas izbacio lisabonski Sporting.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti