Juniori Hajduka razbili slavni Milan i plasirali se u finale Lige prvaka!

Sjajan meč odigran u Ženevi

Juniori Hajduka razbili slavni Milan i plasirali se u finale Lige prvaka!

Eldar Ganibegović

Danas je novi veliki dan za hrvatski fudbal. Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u finale Lige prvaka nakon što su u današnjoj polufinalnoj utakmici s 3:1 razbili vršnjake slavnog Milana.

Utakmica je odigrana u Ženevi, a Hajdukova djeca imala su podršku oko 5.000 navijača koji su im bili 12. igrač na putu do velikog uspjeha.

Igrala se 18. minuta kada je veliku šansu imao Hajduk. Bila je to brza akcija, Hrgović je uposlio Pukštasa, ovaj se oslobađa čuvara i šalje loptu za Vrcića koji kasni.

Deset minuta kasnije Casalijev udarac brani golman Hajduka. Milan je izveo korner, Cuenca šutira glavom, ali prečka spašava hrvatski tim.

Do prednosti Bili dolaze u 51. minuti. Brajković je spasio jednu loptu na liniji auta i ušao u šesnaestereca, te pronašao Vrcića koji pogađa za 1:0.

Oglasi

Veliku ulogu u ovoj akciji odigrao je i Antunović koji je za sobom odvukao dva igrača Milana i Brajković je mogao neometano asistirati.

Nakon toga Milan je imao dvije šanse da stigne do poravnanja. Prvo je Buljan u 56. minuti zaustavio pokušaj El Hilalija, da bi sedam minuta kasnije Hrgović na gol liniji zaustavio pokušaj Cuence.

Igrala se 69. minuta kada Hajduk dolazi do drugog pogotka. Ponovo je Brajković bio asistent. Ubacio je iz kornera, a američki veznjak Pokštas glavom zakucava loptu u mrežu.

Pet minuta poslije drugog pogotka Hajduka, Alesi je imao šansu da smanji tu prednost,m no njegov udarac s 15-ak metara ide preko gola.

Sve je bilo riješeno u 76. minuti. Hrgović krade loptu Coubisu i iz teškog ugla majstorski pogađa za nedostižnih 3:0.

Oglasi

Milan je stigao do utješnog pogotka preko Zerolija koji je s 12 metara matirao Buljana, koji, ruku na srce, nije ni najbolje reagovao u ovoj situaciji.

Hajduk u finale ide nakon što je izbacio Shakhtar, Manchester City i Borussiju Dortmund, a danas i još jedan slavni tim - Milan.

U finalu će igrati protiv AZ Alkmaara koji je nakon penala u polufinalnoj utakmici odigranoj ranije danas izbacio lisabonski Sporting. Finalna utakmica igrat će se za tri dana u Ženevi.

UEFA Youth League, polufinale:

Hajduk - Milan 3:1 (Vrcić 51', Pukštas 69', Hrgović 76'; Zeroli 83')

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Nek ste nam javili na ne bi mogo vecerat bez te informacije svaka vam cast
1 13
velez mo
Veliki uspjeh Bilih tica,sve čestitke
11 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi