Nakon meča Borac - Igman

Marinović čestitao igračima, Musemić ništa nije rizikovao u izjavi

Eldar Ganibegović

U posljednjoj utakmici 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Borac je ugostio Igman. Sudija Dražen Marić poklonio je domaćinu penal koji je izborio i realizovao Ninković, a nakon utakmice svoje komentare su dali i jedan i drugi trener. 

Iako se smijao na odluku Marića da pokaže penal, kao i na sudijsku nadoknadu od samo dvije minute, Husref Musemić u izjavi nije htio ni najmanje rizikovati neku suspenziju ili kaznu, pa je utakmicu prokomentarisao na sljedeći način:

"Mislim da smo konfuzno ušli u utakmicu. U nekim situacijama nam nije ni omogućeno da igramo, jer smo prvi faul dobili u 27. minuti. Drugo poluvrijeme druga priča. Zaslužili smo pogodak i nešto više. Ostaje žal. Treća ili četvrta utakmica da dobro igramo, ali nas rezultat ne prati. Valjda će se i nama jednog dana to vratiti."

Naredno kolo već za tri dana Igmanu donosi domaći duel protiv direktnog konkurenta u borbi za ostanak u ligi, a Musemić je to ovako najavio:

Imamo relativno kratko vrijeme. Danas je ponedjeljak, a igramo već u četvrtak. Neki igrači danas nisu bili opravdano tu, neki su bili kažnjeni. Oni će se vjerovatno vratiti u četvrtak tako da ćemo imati drugačiju situaciju i nadam se da ćemo se oporaviti i pripremiti za ovu utakmicu."

Trener Borca, Vinko Marinović, zadovoljan je s tri boda, te je čestitao svojih igračima na pobjedi. 

"Prije svega čestitao bih igračima na pobjedi koja je za nas jako bitna za Evropu. Mislim da smo u prvom poluvremenu imali prilika da osim tog gola dođemo do još bolje prednosti. U drugom smo dozvolili protivniku da kreira šanse, na našu sreću nije postigao gol. Imali smo i mi šansi da postignemo drugi gol. Sve u svemu, mislim da su nam u ovom momentu tri boda najbitnija i ostaje nam još koji dan da se pripremamo za sljedeću utakmicu koja nas čeka u četvrtak."

Borac će za tri dana u 28. kolu ponovo biti domaćin, a u Banja Luku će doći trećeplasirani Željezničar.

"Igramo kući, derbi utakmica. Čekaju nas još Velež i Sarajevo. Mi ćemo raditi sve da se što bolje pripremimo i da stvari koje danas nisu bile dobre popravimo. Ako dođemo do tri boda imamo dobru situaciju pred sobom", kazao je Marinović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zanimljivo, svih šest utakmica u 27. kolu odlučeno je jednim pogotkom. Osim Borca i Igmana, postignuti su sljedeći rezultati:

Sloboda - Sloga 0:1
Željezničar - Široki Brijeg 1:0
Posušje - Leotar 1:0
Sarajevo - Tuzla City 1:0
Velež - Zrinjski 0:1

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.