Borac poklon penalom do pobjede protiv Igmana
Na fotografiji dva najzaslužnija čovjeka za pobjedu Borca danas - fudbaler ovog tima Nikola Ninković, te glavni sudija Dražen Marić.

"Igrali smo dobro, al'..."

Borac poklon penalom do pobjede protiv Igmana

E. Ganibegović

Završeno je 27. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine utakmicom između Borca i Igmana. Banjalučani su pobijedili s 1:0, a do pobjedonosnog gola su stigli iz poklonjenog penala.

Duel je otvoren jednim nekontrolisanim šutem gostiju. S distance je pokušao Darko Bodul, ali otišlo je to visoko preko gola Borca.

Prva dobra prilika za Borac u osmoj minuti. Tatar je sjajno uposlio Kulašina koji s desne strane ubacuje do Predragovića čiji je šut izblokiran.

Veliku priliku za Borac uprskao je Tatar u 15. minuti. Dugo je oklijevao i Ćeman izlazi kao pobjednik iz duela s njim.

Nova sjajna šansa za Borac tri minute kasnije. Lagundžić je ubacio, Piščević šutira glavom, ali brani Ćeman. Da je i bio gol, ne bi ipak bio priznat jer je naknadno dosuđen ofsajd.

Mogao je Borac do vodstva u 27. minuti. Tatar je ostao sam kao duh na desetak metara od gola Igmana i šutirao pored gola.

Oglasi

Igrala se 30. minuta kada je Borac napravio prvi prekršaj, a tri minute kasnije penal za domaćina. Samo se nasmijao Husref Musemić na tu odluku Dražena Marića. 

Ninković je bio između dva igrača Igmana, tačnije oslobodio se Dupovca, a onda ga je pokušao zaustaviti Velić. Dojam je da je napravio faul u napadu, ali sudija Dražen Marić odlučio je da pokaže na bijelu tačku. 

Bez obzira na sve, Ninković se nije dao omesti, preuzeo je odgovornost i odlučio da izvede penal. Šutirao je u desnu stranu Ćemanovog gola, golman Igmana je pogodio stranu, ali nije uspio zaustaviti ovaj sjajan udarac.

Nedugo zatim vidjeli smo neke čarke na terenu između Ninkovića i Hebibovića, da bi Ćeman spasio Igman nakon udarca Lukića.

Hrelja je ušao u stopostotnu šansu u 42. minuti, ali podignuta je zastavica od strane pomoćnika Kačavende. Ni o od ofsajda tu nije bilo. 

Oglasi

Opis nije dostupan.

Kulašin je u kaznenom prostoru Igmana u 45. minuti, zatvorio ga je Oremuš, bez bilo kakvog kontakta, za svaki slučaj. 

Igman je odigrao bolje drugo poluvrijeme, imao je pokušaje preko Bešagića, Ahmetovića, Bibera, no Ćetković je zaustavljao njihove udarce.

Svoje šanse imao je i Borac, a najbliže drugom golu bio je u 86. minuti kada Ninković nakon jedne greške gostiju šutira, ali Ćeman ponovo sjajno brani. 

Utakmica je produžena za dvije minute, a nakon toga Husref Musemić aplaudirao je Draženu Mariću za tu odluku. 

Oglasi

Borac nakon ove utakmice ostaje drugi sa 49 bodova i u narednom kolu dočekat će Željezničar već za tri dana. Igman je na desetoj poziciji s 26 bodova, samo bod više od posljednjeplasirane Slobode. U narednom kolu dočekat će Slogu. 

Premijer liga Bosne i Hercegovine, 27. kolo:

Borac - Igman 1:0 (Ninković 35')

FK Borac: Ćetković, Ninković, Predragović, Vojnović, Račić, Lukić, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Tatar, Piščević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman: Ćeman, Bešagić, Velić, Oremuš, Ahmetović, Hrelja, Hebibović, Bodul, Dupovac, Mahmić, Jakupović.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

Noname992
Sarajevo, Željo, Velež, Široki, Igman, Posušje, Tuzla, Sloboda de mi recite ko će od nabrojanih klubova da bojkotuje savez, sudije koje sude prvo Borcu pa i još nekim klubovima u korist? Jel vas sramota da samo šutite na ovakve stvari i puštate da ovakav Borac ide u evropu pored ekipa koje su duplo kvalitetnije od tog istog Borca. Sramim se prvo moga mi Veleža pa svih ostalih ekipa koje se bore za evropu ili za opstanak a očigledno je sve to već u dobra doba isplanirano. Sramite se i stidite kada dozvoljavate da jedan Vico smećar uništava ovo malo fudbala što imamo.
7 0
krems_krems12
Ovo kolo igrac utakmice za mali borac je maric, iduce kolo njegomirovic, prije njih to su bili gigovic i kazlagic. To je samo zacarani krug.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi