Četvrti sudija je podigao tablu i pokazao nadoknadu, Musemić se nasmijao i počeo aplaudirati

Iskusni strateg bio je ironičan

Četvrti sudija je podigao tablu i pokazao nadoknadu, Musemić se nasmijao i počeo aplaudirati

E. Škorić

Pobjedom Borca nad Igmanom (1:0) u Banjaluci završeno je danas 27. kolo Premijer lige BiH. Trijumf Banjalučana zasjenila je sudijska lakrdija na čelu sa prvim sudijom Draženom Marićem iz Bijeljine.

Borac je redao šanse, ali nije pronašao put do mreže gostiju iz Konjica sve dok svoje prste nije umiješao Marić, pa dosudio nepostojeći penal za Borac.

Husref Musemić se samo nasmijao na tu odluku Marića, a svima je bilo jasno da je to više faul u napadu nego faul odbrambenog igrača. Penal je vidio samo Marić i niko više.

Ninković je bio između dva igrača Igmana, tačnije oslobodio se Dupovca, a onda ga je pokušao zaustaviti Velić. Umjesto faula u napadu, sudija iz Bijeljine rukom pokazuje na centar, a Ninković pogađa za konačnu pobjedu svoje ekipe.

U završnici prvog dijela Igman je još jednom oštećen, kada je u stopostotnoj šansi Hrelje sudija pokazao da je ofsajd, iako ofsajda zaista nije bilo, što se vidi i na ovoj slici ispod.

Oglasi

Na poluvremenu je pomoćnik Husrefa Musemića Dženis Ćosić bio vidno ljut i i prozvao je sudije.

"Pa dobro specifično. Nekoliko sezona unazad poseban ambijent i posebna pravila u Banjaluci. Nažalost ekipu tako pripremamo tako radimo i na to se adaptiramo. Nažalost i nama i igračima je to postala jedna normalna situacija. Borac, ekipa koja mijenja igrače kada su povrijeđeni ili kartonirani, kada je to nužda, tako je i danas. Ništa novo ne mogu da pokažu", rekao je Ćosić.

Kao da nije dovoljno bilo sve što su im priredili, pa je četvrti sudija Mirza Kazlagić u 90. minuti podigao tablu sa samo dva minuta nadoknade. To je informacija koju mu je proslijedio glavni sudija Marić, ali kako god, izazvala je veliko razočarenje kod gostiju.

Ne ulazimo u to da li je trebalo da produži tri, četiri, pet ili više minuta, ali reakcija Musemića valjda sve govori. Iskusni strateg se opet nasmijao, te samo ironično aplaudirao.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kako god, Borac je pobijedio i zacementirao se na drugom mjestu s 49 bodova, te je nadomak Evrope, dok je Igman 10. sa 26 bodova, koliko ima i Leotar na 11. mjestu, a posljednjeplasirana Sloboda ima 25 bodova.

U srijedu i četvrtak igraju se mečevi 28. kola. Borcu dolazi Željezničar u četvrtak, a Igman će dan ranije ugostiti Slogu Meridian u Doboju u direktnom okršaju za opstanak. Doduše, Soga je sa 30 bodova u mnogo boljoj situaciji od Igmana, Leotara i Slobode...

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1671659289
Odavno fudbal u BiH nema smisla kao i cjelokupan sport! Bolje sve ukinuti nego gledati ovo nakon svakog kola
3 0
Brazuka
Kazlagic vicin pas. I duricev
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi