U četvrtak Željezničar gostuje Banjalučanima

FK Borac "iznenadio" Manijake 48 sati prije utakmice!

Admin Čaušević

U četvrtak se igra jedan od najvećih derbija bh. fudbala. Sa početkom u 18 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac će dočekati Željezničar i očekuje se da tribine budu dobro ispunjene. 

Borac i Željezničar su napravili lijepe uvertiru pred međusobni duel. Sarajevski Plavi su još u subotu sa 1:0 pobijedili Široki Brijeg, dok je istim rezultatom u Banjoj Luci u ponedjeljak poražen Igman.

Poslije duela Banjalučana i kluba iz Konjica diglo se dosta prašine, isključivo zbog diskutabilne arbitraže sudije Dražena Marića koji je imao niz odluka u korist domaćina.

Velikan iz Platonove sada ima sedam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Željezničar i sa eventualna tri boda uplovio bi u mirne vode i jednom nogom bi bio u Evropi.

Sa druge strane, Željezničar je stigao do trijumfa nad Širokim Brijegom, prvim pod vodstvom Nermina Bašića te u grad na Vrbasu dolazi sa djelimično vraćenim samopouzdanjem te Clasemiro Santos i društvo imaju sve u svojim nogama kada je u pitanju borba za 3. mjesto.

Klub iz prijestolnice će imati i značajnu podršku svojih navijača pošto su Manijaci najavili dolazak u velikom broju u Banja Luku te se očekuje dolazak nekoliko stotina najvatrenijih navijača tima sa Grbavice.

Iz navijače grupe Manijaci su večeras nešto iza 19 sati obavijestili sve članove o dopisu koji je stigao iz FK Borac, a riječ je ulaznicama.

Naime, u FK Borac su odlučili da će navijači Željezničara morati platiti ulaznicu po cijeni od 10 KM, a iste će se moći nabaviti prilikom dolaska na stadion.

U bh. fudbalu važi nepisano pravilo "reciprociteta" prema kojem gostujućinavijači uglavnom ne plaćaju ulaznice, ali su se u FK Borac odlučili za naplatu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba dosadašnja duela ove sezone donijela su pobjedu Borca sa po 2:1 što znači da će Banjalučani bez obzira kako završi meč u četvrtak imati bolji međusobni duel te samim tim će biti u prednosti u slučaju da timovi završe sa istim brojem bodova.

Susret koji se igra u četvrtak od 18 sati sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.