Sramotan komentar prvog čovjeka FK Borac, ali da li ste nešto drugo očekivali?

Milan Tegeltija se oglasio na Twitteru

Sramotan komentar prvog čovjeka FK Borac, ali da li ste nešto drugo očekivali?

E. Čaušević

Fudbaleri banjalučkog Borca jučer su na svom terenu pobijedili Igman sa minimalnih 1:0 u meču 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a utakmicu je obilježio nepostojeći penal iz kojeg je domaći tim na kraju došao do pobjede. Nakon svega oglasio se i prvi čovjek Borca, Milan Tegeltija, koji je izazvao dosta bure komentarom na Twitteru.

Borac se pobjedom protiv Igmana učvrstio na drugoj poziciji tabele Premijer lige u borbi za izlazak u Evropu.

Banjalučani su slavili protiv Igmana s minimalnih 1:0, ali u prvom planu bila je nevjerovatna odluka glavnog sudije Dražena Marića koji je u 33. minuti svirao nepostojeći penal za Borac i to nakon što je igrač tog kluba načinio prekršaj.

Ninković je faulirao Velića, ali Marić nije tako mislio i na iznenađenje svih pokazao je na bijelu tačku.

Odgovornost s bijele tačke preuzeo je Ninković koji je pogodio za 1:0 što je bio i konačan rezultat utakmice. Iz Igmana su bili vidno nezadovoljni zbog suđenja i činjenice da je Borac došao do tri boda uz pomoć sudija.

Oglasi

Nakon burnih komentara na penal koji je dosuđen Borcu i kritika koje je dobio glavni sudija ovog meča oglasio se i prvi čovjek banjalučkog kluba Milan Tegeltija i to putem Twittera.

Tegeltija je nedavno izabran za novog predsjednika Borca, a nakon sinoćnje utakmice i žestokih kritika na račun sudija odlučio je da se oglasi putem Twittera svojim sramotnim komentarom.

"Baš sam se puno nasikirao zbog burnih reakcija iz FBiH, zbog penala. Neću moći da spavam od sikirancije. Borac je danas bio daleko bolja ekipa na terenu od Igmana ostvario zasluženu pobjedu i sada je drugoplasirani sa sedam bodova prednosti pratiocima i sve bliže Evropi", napisao je Tegeltija.

Tegeltija je dobro poznato ime u bh. javnosti i ovakvi ispadi mu nisu strani. Pored funkcije predsjednika Borca obavlja i dalje funkciju pravnog savjetnika Milorada Dodika.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Što se tiče Borca ovaj klub je drugoplasirani na tabeli sa 49 bodova i ima sedam bodova više od Željezničara i Sarajeva, odnosno osam u odnosu na Velež i Široki Brijeg.

Za prvoplasiranim Zrinjskim banjalučki klub zaostaje čak 17 bodova.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Lavillenie
Al pazi ovo mi se ljutimo jer ovaj pakas prica, cetnik klasicni, ovako a istini za volju pola je bosnjaka i nasih u savezu koji sute i ovo podrzavaju radi plate. Imam 2 milje platu boli me hoce li borac igrati evropu, hoce li sarajevo biti zakinuto i sl. Isto tako je i bakir i asim i peti deseti NAS covjek njima poklonio sudstvo, ministarstva i ostalo i sad nas mogu za****vati kako hoce.
6 3
MSOZ101
Ko dobije na mostu, izgubi na ćupriji. Jedva čekam borac gledat u Prvoj ligi rs-a gdje im je i mjesto.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi