Junak Željezničara produžio ugovor pred put u Banja Luku!

Muftić produžio ugovor

Junak Željezničara produžio ugovor pred put u Banja Luku! · Zvanično

Eldar Ganibegović

FK Željezničar će nakon pobjede protiv Širokog Brijega na put u Banja Luku u dobroj atmosferi s još jednim razlogom - mlada uzdanica Plavih s Grbavice produžila je vjernost matičnom klubu.

U subotu je Željezničar s 1:0 pogotkom Amoaha u 27. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Široki Brijeg i tako izašao iz rezultatske krize.

Naredni protivnik Nermina Bašića i njegovih izabranika je Borac i to za dva dana u Banjoj Luci, a plava lokomotiva će na dug put u dobroj atmosferi.

Osim što su slavili protiv Širokog Brijega, u Željezničari mogu biti sretni jer je potpis na novi ugovor danas stavio 21-godišnji golman Vedad Muftić.

@fkzeljeznicar.ba ✏️✏️🔵⚪ #fkzeljeznicar ♬ original sound - FK Željezničar

Muftić je potpisao novi dvogodišnji ugovor, a FK Željezničar je tu vijest i zvanično potvrdio.

Podsjetimo, njemu je ugovor s matičnim klubom trajao do kraja ove sezone, te je ovo svakako velika vijest za navijače Željezničara.

Oglasi

Muftić je bio jedan od junaka pobjede Željezničara nad Širokim Brijegom. Zaustavio je nekoliko zicera, a to mu je bila peta od ukupno devet utakmica koliko je branio ove sezone u Premijer ligi na kojima je sačuvao mrežu. 

FK Željezničar i Vedad Muftić potpisali su novi dvogodišnji ugovor. Čestitke! 🔵⚪ Muftić je na Grbavici od 2014. godine....

Posted by FK Željezničar on Tuesday, April 25, 2023

Na press konferenciji nakon utakmice protiv Širokog Brijega pohvalio ga je i trener Nermin Bašić:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Branio je dobro u ključnim trenucima, ključne stvari. Rotiramo te U-21 igrače. Beća, Drina, evo sad Muftić. Imamo dva dobra golmana, sada sam se odlučio za Muftića koji je opravdao moje povjerenje. Bender je tu, obojica rade dobro. Prošli put nisam okrivio nikoga. Svi smo krivi za poraz i zaslužni za pobjedu. Vjerujem i jednom i drugom, pa nek se bore", rekao je Bašić.

Vidjet ćemo da li će se Bašić odlučiti da ga među stative pošalje i u duelu protiv Borca. To se, svakako, očekuje. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Sretno mali!!!
1 0
user1659354598
Momku sretno,nase dijete i treba ga podrzati
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi