U minulom kolu Premijer lige oborena dva rekorda - jedan pozitivan, jedan negativan

Navijači na nivou, golgeteri zakazali

U minulom kolu Premijer lige oborena dva rekorda - jedan pozitivan, jedan negativan

Eldar Ganibegović

U prethodna tri dana odigrane su utakmice 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovina i postavljena su dva rekorda što se tiče ove sezone. Jedan je pozitivan, a drugi negativan.

Zanimljivo, svih šest mečeva u 27. kolu Premijer lige BiH zavšreno je istim rezultatom - 1:0.

Sloga je u subotu slavila kod Slobode, a Željezničar je bio bolji od Širokog Brijega. Dan kasnije Sarajevo je pobijedilo Tuzla City, Posušje Leotar, a Zrinjski u gostima Velež.

Borac je dobio nova tri boda i upisali su pobjedu protiv Igmana jučer, te je tako okončano 27. kolo koje je najneefikasnije ove sezone sa samo šest postignutih pogodaka.

Ako su golgeteri zakazali, navijači nisu. Naime, minulo kolo je bilo najposjećenije ove sezone, a na šest utakmica ukupno je bilo 25.800 gledaoca, tj. 4.300 u prosjeku po utakmici.

Najveća posjećenost bila je na Koševu, ukupno 7.300 navijača. Paradoksalno, s obzirom na to da Horde zla bojkotuju i navijačka grupa FK Sarajevo se nije pojavila na ovoj utakmici.

Oglasi

Na Grbavici je Željezničar i Široki Brijeg pratilo 5.100 gledaoca, sto manje je bilo na stadionu Rođeni, 4.000 je u Tuzli ispratilo meč Slobode i Sloge, 3.500 je bilo na Mokrom docu, dok je u Banjoj Luci bilo samo 900.

STADION UTAKMICA BROJ GLEDALACA
Asim Ferhatović-Hase Sarajevo - Tuzla City 7.300
Grbavica Željezničar - Široki Brijeg 5.100
Arena Rođeni Velež - Zrinjski 5.000
Tušanj Sloboda - Sloga 4.000
Mokri dolac Posušje - Leotar 3.500
Gradski stadion Banja Luka Borac - Igman 900

Naredno kolo na programu je sutra i prekosutra. Sutra će se igrati četiri utakmice, a preostale dvije u četvrtak.

Od 16 sati sutra se sastaju Zrinjski - Sarajevo, Leotar - Sloboda i Tuzla City - Posušje, dok dva i po sata kasnije na Pecari počinje duel između Širokog Brijega i Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za četvrtak su zakazane utakmice Igman - Sloga i Borac - Željezničar, čime će biti kompletirano 28. kolo.

U ovom kolu Zrinjski bi mogao i zvanično postati novi-stari prvak Bosne i Hercegovine. Za to mu je potrebna pobjeda protiv Sarajeva ili kiks Borca protiv Željezničara. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

CASIO
" Borac je dobio nova tri boda "
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi