Press konferencija trenera Željezničara

Bašić pred gostovanje Borcu: "Nadam se nogometnom spektaklu, podvlačim nogometnom..."

Endin Čaušević, foto: T. Hebib

Fudbaleri Željezničara igraju sutra u gostima protiv Borca veliki derbi u okviru 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

U Banjoj Luci nas očekuje okršaj direktnih rivala za plasman u Evropu, te sigurno dosta uzbuđenja u susretu starih rivala.

Pred sutrašnje gostovanje danas je u Plavom salonu stadiona Grbavica održana press konferencija Željezničara.

Prisutnim medijima obratio se trener sarajevskog tima Nermin Bašić, a uz njega na press konferenciji bio je i Marin Galić koji je otkrio svoja očekivanja pred sutrašnje gostovanje ekipi Borca.

"Očekuje nas derbi jer su utakmice Želje i Borca nekako spektakl za bh. nogomet. Iskreno se nadam da će to biti istinski spektakl nogometa uz jako puno naših navijača. Ovo je četvrta utakmica u 14 dana i jako teško ju je pripremiti jer znamo da opet igramo za nekih 4-5 dana. Bit će sigurno nekih izmjena u sastavu jer moramo preventivno razmišljati za povrede", rekao je Bašić i nastavio.

"Što se tiče igrača sigurno je da Jašarević i Amoah imaju kartone i neće biti tu, Beća je povrijeđen tako da imamo određenih problema, ali imamo dovoljan broj kvalitetnih igrača i mislim da će svi dati maksimum da odigramo dobru utakmicu. Željo je klub koji ide svaku utakmicu na pobjedu, a tako će biti i ovu. Pokušat ćemo dati maksimum i vidjet ćemo koliko će to na kraju biti dovoljno".

Željezničar je za vikend na Grbavici pobijedio Široki Brijeg, a Bašić ne krije da je to diglo samopouzdanje u njegovoj ekipi.

"Puno je pomogla ta pobjeda. Zadnja dva dana je jako dobra atmosfera, osmijeh na treningu i momci su jako fokusirani. Moram reći od prvog dana je milina raditi s momcima, svlačionica je jako dobra. Ekipa Borca ima veliki broj kvalitetnih igrača u određenim momentima igraju fenomenalan fudbal, ali imaju dosta oscilacija u igri kao i sve ostale ekipe. Mi se još trenutno borimo sami sa sobom za uspostavljanje neke sopstvene igre i filozofije, vraćanje samopouzdanja momcima i ono što se primijetili u zadnjem meču da je 7-8 igrača došlo u neku formu i još neke igrače čekam da to urade kako bismo u završnici bili pravi".

"Što se tiče Borca tu ne treba puno riječi trošiti. Imaju kvalitetnu ekipu i pojačani su na svim pozicijama. Nadam se nogometnom spektaklu, podvlačim nogometnom i da ćemo odigrati jednu fajtersku i dobru utakmicu i prije svega ono što želim jeste da moja ekipa bude hrabra".

"Kada pogledam na klupu imate iza mene pet igrača koji moraju igrati u prvih 11, a ne igraju. Sigurno da ćemo istrčati u dobrom sastavu i nadam se da ćemo biti hrabri i ono što Željo mora biti, te da ćemo uz naše navijače odigrati jednu dobru utakmicu".

Bašić se osvrnuo ponovo i na gust raspored, te činjenicu da Želju nakon gostovanja Borcu već 2. maja očekuje meč na Grbavici protiv Igmana.

"Protiv Igmana od ovih pet utakmica to će biti možda i najteža. Razmišljam jako puno ne na samu utakmicu nego imamo već neki spisak gdje su tri igrača koja su u crvenoj zoni i velika je mogućnost povreda. Koliko god možda neke stvari neće biti na volju navijača mi moramo biti oprezni. Pet utakmica u 16-17 dana je jako teško iznijeti i svjetskim ekipama, ali uz određene rotacije nadam se da ćemo doći do neke svježine protiv Igmana i da ćemo ovaj ciklus od pet utakmica odigrati na zavidnom nivou. Siguran sam da su momci svjesni da će dati sve od sebe u Banjoj Luci, to je dobar teren i ambijent za igru i idemo tamo jako hrabro", kaže Bašić na kraju.

Komentar pred sutrašnji meč na kraju press konferencije dao je i Galić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Atmosfera je jako dobra nakon Širokog Brijega gdje prije toga smo bili u krizi i atmosfera je bila malo poljuljana, ali pobjeda nam daje za pravo da se nadamo boljim rezultatima. Očekuje nas teška utakmica, kvalitetan protivnik i ekipa koja je dobro vođena. No, kao i svaka ekipa u ligi i oni imaju svoje mane i to ćemo pokušati iskoristiti", rekao je desni bek Željezničara.

Podsjećamo, utakmica između Borca i Željezničara igra se sutra s početkom u 18 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.