FK Borac "iznenadio" Manijake 48 sati prije utakmice!

U četvrtak Željezničar gostuje Banjalučanima

FK Borac "iznenadio" Manijake 48 sati prije utakmice!

A. Čaušević

U četvrtak se igra jedan od najvećih derbija bh. fudbala. Sa početkom u 18 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci Borac će dočekati Željezničar i očekuje se da tribine budu dobro ispunjene. 

Borac i Željezničar su napravili lijepe uvertiru pred međusobni duel. Sarajevski Plavi su još u subotu sa 1:0 pobijedili Široki Brijeg, dok je istim rezultatom u Banjoj Luci u ponedjeljak poražen Igman.

Poslije duela Banjalučana i kluba iz Konjica diglo se dosta prašine, isključivo zbog diskutabilne arbitraže sudije Dražena Marića koji je imao niz odluka u korist domaćina.

Velikan iz Platonove sada ima sedam bodova prednosti u odnosu na trećeplasirani Željezničar i sa eventualna tri boda uplovio bi u mirne vode i jednom nogom bi bio u Evropi.

Sa druge strane, Željezničar je stigao do trijumfa nad Širokim Brijegom, prvim pod vodstvom Nermina Bašića te u grad na Vrbasu dolazi sa djelimično vraćenim samopouzdanjem te Clasemiro Santos i društvo imaju sve u svojim nogama kada je u pitanju borba za 3. mjesto.

Klub iz prijestolnice će imati i značajnu podršku svojih navijača pošto su Manijaci najavili dolazak u velikom broju u Banja Luku te se očekuje dolazak nekoliko stotina najvatrenijih navijača tima sa Grbavice.

Oglasi

Iz navijače grupe Manijaci su večeras nešto iza 19 sati obavijestili sve članove o dopisu koji je stigao iz FK Borac, a riječ je ulaznicama.

[facebook]https://www.facebook.com/TM1987/posts/pfbid02fFXNGz5GHmiNgzn2CLtP82camsHGV22CjL4Y4KeCaeCkS5rA8pjnL84vETwomwrSl[/facebook]

Naime, u FK Borac su odlučili da će navijači Željezničara morati platiti ulaznicu po cijeni od 10 KM, a iste će se moći nabaviti prilikom dolaska na stadion.

U bh. fudbalu važi nepisano pravilo "reciprociteta" prema kojem gostujućinavijači uglavnom ne plaćaju ulaznice, ali su se u FK Borac odlučili za naplatu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba dosadašnja duela ove sezone donijela su pobjedu Borca sa po 2:1 što znači da će Banjalučani bez obzira kako završi meč u četvrtak imati bolji međusobni duel te samim tim će biti u prednosti u slučaju da timovi završe sa istim brojem bodova.

Susret koji se igra u četvrtak od 18 sati sudit će Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Fejker
Cuj sudija iz prnjavora ???Stavite iz BL isto je ?
6 1
user1676368963
Eto vam sada Borca i Vice, manijaci glupi ližite se sa svima
1 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi