Minhenski Bayern sprema pojačanja za nastavak sezone. Potreban je napadač te jedan veznjak (Foto: EPA)

Bayern se već sprema za ljeto

Tuchel saopštio imena igrača koje želi u Bayernu - Hrvat je posebna želja

Midhat Šljivak

Trener minhenskog Bayerna Thomas Tuchel saopštio je rukovodstvu kluba želje za ljetni prijelazni rok. Sjajni stručnjak u svom timu želi vidjeti klasičnog napadača i ima tri opcije za ovu poziciju, a igrač kojeg on lično želi dovesti je hrvatski fudbaler Mateo Kovačić.

Minhenski Bayern nema sezonu kakva je planirana. Vrlo je moguće da će Bavarci ostati bez trofeja ove sezone i u posljednje vrijeme je atmosfera unutar kluba itekako loša.

Ipak, uveliko se radi na prevazilaženju krize. Legende su se angažovale kako bi smirili situaciju, a u toku ljeta će se desiti i određene promjene unutar tima.

Bayern će sigurno dovesti nekoliko pojačanja. Rukovodstvo tima na čelu s Hasanom Salihamidžićem održali su razgovore s Tuchelom koji im je saopštio želje koje ima pred ljetnu transfer pijacu.

Pozicija napadača je naravno prioritet. Bayern želi klasičnog napadača i tu se već odavno pojavljuju tri imena koja se konstantno povezuju s minhenskim klubom. To su Harry Kane, Victor Osimhen i Randal Kolo Muani.

Tuchel bi najradije u svom timu imao napadača Tottenhama Harryja Kanea. Međutim, njegova veza sa Spursima dosad je bila neraskidiva bez ozbira na nedostatak trofeja u ovom timu.

Pitanje je hoće li Kane htjeti da ode iz voljenog kluba. Tu je ispisao historiju, no možda konačno želi uzeti i neki trofej u karijeri.

Victor Osimhen je također čovjek o kojem se priča u Minhenu. Napadač Napolija je velika želja Hasana Salihamidžića, ali cijena od 150 miliona eura trenutno je previsoka, mada će se s italijanskim klubom pregovarati u narednom periodu.

Randal Kolo Muani je treći čovjek s liste napadača. Francuski reprezentativac iz Eintrachta ima cijenu od 100 miliona eura i teško je vjerovati da će Bayern baš za njega dati toliko novca.

Ipak, Thomas Tuchel ima jasnu želju kada je u pitanju vezni red. On naprosto uživa u igri hrvatskog veznjaka Matea Kovačića i silno ga želi u svom timu u narednoj sezoni.

Saopštio je Hasanu Salihamidžiću da mu je njegovo dovođenje prioritet pored napadača i neće biti čudno ako fenomenalni veznjak od naredne sezone bude dio bavarskog velikana.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Kovačić je tokom karijere igrao za istinske velikane. Počeo je u Dinamu, a pored Chelseaja nastupao je još za Real Madrid i Inter.

Tuchel je s 28-godišnjim fudbalerom sarađivao u Chelseaju. Upoznat je dobro s njegovim kvalitetama i smatra da je on idealan profil igrača za njegovu ekipu u narednoj sezoni.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.