Želi da napusti Bayern i vrati se u Liverpool, pa je na najgori način saznao šta Klopp misli o njemu

Na Anfieldu mu ne mogu to tek tako oprostiti

Želi da napusti Bayern i vrati se u Liverpool, pa je na najgori način saznao šta Klopp misli o njemu

E. Čaušević

Sadio Mane prošlog ljeta iznenadio je odlukom da napusti Liverpool i odlučio je da potpiše za Bayern, ali se pokazalo da odlazak u Minhen i nije bio najbolji potez. Pojavile su se špekulacije da bi se Senegalac mogao vratiti na Anfiled nakon samo godinu dana, ali je Mane dobio hladan tuš iz Liverpoola.

Mane je uz Mohameda Salaha bio ponajbolji igrač Liverpoola u prethodnim sezonama, te je s ovim klubom uspio da osvoji skoro sve što je mogao.

Iako je imao ugovor do ljeta 2023. godine Senegalac je sve iznenadio kada je pred početak ove sezone poručio čelnicima Liverpoola da želi napustiti klub i da ima ponudu Bayerna koju ne može da odbije.

Redsi mu nisu pravili problem i za 35 miliona eura pustili su ga da pređe u Bayern, ali se ispostavilo da odlazak u redove njemačkog velikana za Manea i nije bio baš najpametniji potez u karijeri.

Mane, ali i Bayern imaju dosta tešku sezonu i nedavno su se pojavile špekulacije da bi reprezentativac Senegala nakon samo godinu dana mogao spakovati kofer i napustiti Bavarce.

Čak su se nedavno pojavile špekulacije da je Mane prijateljima priznao da želi da se vrati u Liverpool jer je svjestan kakvu grešku je napravio. Međutim, s Anfielda je za njega stigao hladan tuš, a u glavnoj ulozi našao se Jurgen Klopp.

Oglasi

O Maneovoj želji da se vrati u Liveprool pričao je nekadašnji defanzivac tog kluba Kolo Toure koji je poručio da su male šanse da se to na kraju desi.

"Gubitak Sadija je bio ogroman za Liverpool. On je zaista poseban igrač jer je zabijao golove, ali i redovno asistirao. Imao je ogroman utjecaj na igru Liverpoola i to je igrač kojeg jednostavno želite u svojoj ekipi", rekao je Toure i dodao.

"Čuo sam da se želi vratiti, ali sumnjam da u Liverpoolu to žele. Jurgen želi novi početak na ljeto i spreman je da mijenja većinu ekipe. Znam da Klopp ne želi Manea nazad jer u napadu već ima dobre opcije. Preko prijatelja on pokušava da pokaže da hoće da se vrati, ali u klubu su već donijeli odluku oko toga".

Toure je dodao da vjeruje da je Klopp bio razočaran ljetos što je Mane otišao iz kluba i da je to glavni razlog što ne želi da se on vraća jer nije pokazao vjernost Redsima i njemačkom stručnjaku kada su to najviše očekivali.

Također, Liverpool u ofanzivi ima Codyja Gakpa, Darwina Nuneza, Dioga Jotu i Mohameda Salaha, te će oni ostati u klubu i iduće sezone. Dolazak Manea bi značio da neko od njih mora napustiti klub, a Klopp to ne želi.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mane je od dolaska u Bayern u dresu tog kluba u svim takmičenjima odigrao 34 utakmice i zabio je 12 golova, te dodao pet asistencija.

Ovaj 31-godišnjak s Bavarcima ima ugovor do ljeta 2025. godine, a u slučaju da želi napustiti klub Bayern je spreman da ga pusti samo u slučaju da za njega neko plati 45 miliona eura.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1665480772
Ne laziii visee
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi