Kahn i Brazzo s njim ne mogu da se mjere: Pravi gazda došao na trening i održao lekciju Tuchelu

Fotografija sve govori

Kahn i Brazzo s njim ne mogu da se mjere: Pravi gazda došao na trening i održao lekciju Tuchelu

Endin Čaušević

Bayern prolazi kroz najturbulentniji period u posljednjih nekoliko godina i jasno je da će se ovog ljeta desiti mnoge promjene u bavarskom klubu. Nakon ispadanja iz Lige prvaka i sve lošijih rezultata u prvenstvu na udaru su se najviše našli Oliver Kahn i Hasan Salihamidžić zbog neočekivane promjene trenera, a u sve se sada uključio i pravi gazda ovog velikana.

Prije mjesec dana svi su bili iznenađeni kada je Bayern saopštio da je Julian Nagelsmann dobio otkaz i da više nije trener ovog kluba i to pred najvažniji dio sezone.

Odluku su nakon razgovara s čelnicima kluba donijeli Kahn i Salihamidžić, a ekspresno nakon toga potvđeno je da je Thomas Tuchel novi trener minhenskog kluba. No, već tada dalo se naslutiti da to nije bila baš najpametnija odluka.

Bayernu je sve krenulo nizbrdo nakon toga. Ispali su iz DFB Pokala i Lige prvaka, a i u domaćem prvenstvu bilježe jako loše rezultate.

Njemački mediji pišu da se u klubu spremaju velike promjene i mnogi otkazi, a da te će od svih ljudi na funkcijama u klubu jedino "preživjeti" Salihamidžić u kojeg čelnici Bayerna očito imaju veliko povjerenje.

Oglasi

Nakon svih dešavanja i dosta turbulencija u rad kluba sve više se uključuje ponovo i Uli Hoeness koji je odlučio da uzme stvari u svoje ruke i pomogne minhenskom velikanu da izađe iz krize u kojoj se nalazi.

Bild piše da je očito da Hoeness i dalje "vedri i oblači" u Bayernu iako u klubu nema zvaničnu funkciju. To se pokazalo i na današnjem treningu Bavaraca na kojem se pojavio upravo nekadašnji predsjednik kluba.

Hoeness je došao na trening Bayerna na kojem je tražio da razgovara s Tuchelom. Oni su razgovor obavili na jednom od terena, te je isti dugo potrajao i bilo je jasno da je Hoeness bio taj koji je pričao većinu vremena i da je Tuchel samo klimao glavom i slušao ga.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, njemački mediji pišu da to pokazuje jasno ko je gazda u Bayernu, te da Kahn i Salihamidžić nemaju takvu moć u klubu kao što navijači vjeruju.

Hoeness je poručio svima da se uključio ponovo u rad kluba i da će pomoći da izađu iz krize. Na ljeto se spremaju velike promjene, a da li će Tuchel uspjeti da "preživi" rezove koje spremaju Hoeness i društvo ostaje nam da vidimo.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nas dragi @PapaK je ispostovao dogovor i dosao u Seher, nisam ga pumo mlatio ali sam mu polomio prste tako da neko vrijeme nece pisati gluposti. Njegovi ahbabi @Hadzija123 i @E.Car nemaju muda da se pojave. Bjeze misevi
1 0
51826291919188923
E cuj Brazzo hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti