Infarkt završnica

Kako su Ismir Mirvić i Ajla Alimanović dočekali kraj velike pobjede Sarajeva?

Edmir Škorić

Veliku pobjedu ostvarilo je Sarajevo danas na gostovanju kod HŠK Zrinjski u 28. kolu Premijer lige.

U Čitluku je odigran sjajan meč, a Sarajevo je na kraju trijumfovalo rezulatom 3:2 i tako zadržalo treću poziciju na tabeli, te ostvarilo jako značajna tri boda u borbi za plasman u Evropu.

Na ovaj način je Bordo tim uskratio danas slavlje Zrinjskom, pa aktuelni prvak BiH još mora da pričeka na proslavu nove titule, koje je ionako neizbježno i samo je pitanje trenutka kada će se dogoditi.

Utakmicu Sarajeva sa tribina pratili su i čelnici kluba, ukljućujući prvog čovjeka kluba Ismira Mirvića, koji se vratio u BiH sada kada je njegovom timu najteže i kada je podrška najpotrebnija. On i direktorica kluba Ajla Alimanović s nestrpljenjem su čekali kraj utakmice, a onda je moglo da počne veliko slavlje.

Podsjećmo da su strijelci za FK Sarajevo bili Dal Varešanović i dva puta Renan Oliveira, dok su Ćuže i Jukić bili strijelci za "domaću" ekipu.

Sarajevo sada ima 45 bodova, ali utakmicu više od Željezničara (42), Veleža (41) i Širokog Brijega (41).

Plavi sutra gostuju u Banjaluci kod Borca od 18 sati, dok će Široki na Pecari od 18:30 sati danas odmjeriti snage sa Veležom. Biće to dakle direktni okršaji za plasman u Evropu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Zrinjski je danas izgubio, ali pred titulom je, pa su igrači na kraju dobili podršku od strane vjernih navijača unatoč negativnom rezultatu. Plemići su svakako uvjerljivo najbolji tokom ove sezone i nalaze se pred novom titulom, a igrat će i finale Kupa za duplu krunu protiv gradskog rivala Veleža.

Naredno kolo igra se već za vikend. Sarajevo će ugostiti Široki Brijeg, dok će Zrinjski u goste Posušju i tada će imati priliku da sa navijačima proslavi novu titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.