Utakmica sezone za FK Sarajevo u Čitluku: Bordo tim sjajnim izdanjem odložio slavlje HŠK Zrinjski!
Fenomenalnu utakmicu odigrali su izabranici Mirze Varešanovića i na kraju su došli do velike pobjede u Čitliku

Trijumf Sarajeva

Utakmica sezone za FK Sarajevo u Čitluku: Bordo tim sjajnim izdanjem odložio slavlje HŠK Zrinjski!

Midhat Šljivak, foto: Admin Čaušević

FK Sarajevo odigrao je najbolju utakmicu sezone u 28. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i u Čitluku je savladao HŠK Zrinjski s 3:2. Bordo tim tako je spriječio slavlje titule mostarskog kluba nakon današnje utakmice.

Sarajevo je kao veliki autsajder došao u Čitluk. Mnogi su vjerovali kako će Zrinjski danas proslaviti osmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, ali Bordo tim im je sjajnim izdanjem odložilo slavlje.

Zrinjski ofanzivno ulazi u meč. Imali su posjed lopte na otvaranju, a prvu šansu domaći propuštaju u četvrtoj minuti kada Mario Ćuže volejom šalje loptu preko gola.

Iako su Plemići bili bilji i aktivniji tim u 14. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Slaviša Radović je izaborio slobodan udarac u opasnoj zoni, Mirza Mustafić snažno šutira, a lopta na putu do gola pogađa Renana Oliveiru i završava u mreži Zrinjskog za vodstvo Sarajeva od 1:0.

Očekivano, Zrinjski i u ostatku prvog dijela ima više od igre. Opasni su domaći bili pred golom Bordo tima, a novu prijetnju golu Dizdarevića imao je Kiš u 18. minuti kada iz slobodnjaka šutira preko gola.

Sarajevo u 35. minuti propušta još jednu veliku priliku. Radović upošljava Oliveiru, Brazilac šutira i pogađa stativu protivničkog gola.

Oglasi

Zrinjski u 44. minuti ipak dolazi do izjednačenja. Kerim Memija dobro centrira s lijeve strane, a Mario Ćuže glavom matira Dizdarevića za 1:1.

Dobru šansu Plemići su imali neposredno nakon gola. Nakon prekida Slaviša Radović u posljednji čas izbija loptu ispred protivničkih fudbalera i spašava svoj tim za rezultat poluvremena od 1:1.

Sarajevo fenomenalno otvara drugo poluvrijeme. Zrinjski jeste ponovo bio dominantan, ali jedna kontra gostiju donijela je do drugog pogotka za tim Mirze Varešanovića.

Francis Kyeremeh je u 52. minuti odradio sjajan posao po desnoj strani. Lako se riješio protivnika, a zatim upošljava Dala Varešanovića koji postiže pogodak za vodstvo Sarajeva od 2:1.

Deset minuta kasnije Bordo tim dolazi do trećeg gola. Nakon prekida uslijedila je kontra Sarajeva, Dal Varešanović fantastičnom loptom izbacuje Renana Oliveiru, a Brazilac lagano pogađa pored golmana Marića za 3:1.

Oglasi

Plemići novu veliku šansu propuštaju u 72. minuti. Sučić snažno šutira i pogađa prečku. Pet minuta kasnije Bilbija iz odlične pozicije sa 16 metara loptu šalje pored gola Sarajeva.

Sarajevo ponovo prijeti u 79. minuti. Kyeremeh dobro šutira, Marić brani bez većih problema i propada dobra šansa za goste.

Zrinjski se u igru vraća u 83. minuti. Ivan Jukić spektakularno pogađa za smanjenje rezultata na 3:2 i očekivano, Plemići su tada krenuli na sve ili ništa.

Na kraju međutim nisu uspjeli doći do izjednačenja. Ostalo je 3:2 za Sarajevo koje je odložilo slavlje Plemića te je tim s Koševa došao do velika tri boda u borbi za izlazak na evropsku scenu.

Domaći su meč završili s igračem manje jer je zbog nesportskog ponašanja isključen Hrvoje Barišić.

Oglasi

Premijer liga BiH, 28. kolo:

Zrinjski - Sarajevo 2:3 (Ćuže 44', Jukić 83' / Oliveira 14', 63', Varešanović 52')

ZRINJSKI: Marić, Ćorluka, Barišić, Jakovljević, Memija, Ivančić, Sučić, Ćuže, Stanić, Kiš, Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

SARAJEVO: Dizdarević, Trako, Mulalić, Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Guliashivili, Radović, Čirjak, Martinović, Mustafić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Čestitam Sarajevu na pobjedi....realno niz od 15 pobjeda i 26 utakmica bez poraza nekad je morao bit prekinut...došao je i taj poraz sreća bezbolan, realno u Vrapcicima smo dobili na mišiće,danas nije išlo....bolje izgubit ovako da smo u finalu kupa našpanovani...
9 1
Lavillenie
P R O D A N O !
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi