Teško mu pao poraz na Etihadu

Sudija svirao kraj, a onda je Ben White izgubio živce i htio da tuče Fodena, pa je nastao haos

Endin Čaušević

Manchester City sinoć je na Etihadu u velikom derbiju deklasirao Arsenal sa 4:1 u meču 33. kola engleskog Premiershipa i u potpunosti se vratio u borbu za odbranu titule. Ipak, utakmicu su obilježile i varnice koje smo gledali na terenu nakon posljednjeg sudijskog zvižduka, a u centru pažnje bili su Phil Foden i Ben White.

City je pred svojim navijačima lakše od očekivanog uspio da dođe do pobjede protiv lidera na tabeli i u potpunosti se vrati u igru za odbranu titule prvaka Engleske.

Građani u odnosu na Arsenal sada imaju samo dva boda manje na tabeli, ali treba istaći i to da ekipa Pepa Guardiole ima i čak dvije utakmice manje u odnosu na Arsenal koji je u ogromnom padu forme.

Topnici su četiri utakmice zaredom bez pobjede, a nakon tri remija sinoć su doživjeli na Etihadu zaista težak udarac i poraz od direktnog rivala u borbi za titulu u engleskom Premiershipu.

City je do pobjede došao na krilima sjajnog Kevina de Bruynea koji je zabio dva gola, dok su se još u lisu strijelaca upisali Stones i Haaland. Jedini gol za goste zabio je Holding u samom finišu.

Međutim, iako je utakmica protekla u fer i korektnoj igri na kraju nije moglo bez varnica i skoro je došlo do opšte tuče na terenu.

U centru pažnje našli su se Ben White i Phil Foden koji su se prvo sukobili verbalno, a zatim je došlo i do fizičkog kontakta.

Whiteu je očito zasmetalo nešto što je igrač Manchester Uniteda uradio i rekao mu i odlučio je da se obračuna s njim, te ga je čak nekoliko puta odgurnuo, ali na svu sreću sve se brzo završilo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Jasno je da su igrači Arsenala bili dosta nervozni jer su i sami svjesni kakvu bodovnu prednost su ispustili u prethodne četiri utakmice.

White je nakon sukoba s Fodenom ušao u raspravu i s Walkerom zbog čega je nastala gužva, no ostali igrači Cityja i Arsenala su bili prisebniji i uspjeli su smiriti situaciju prije nego što je u potpunosti eskalirala.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.