Erling Haaland nikom ne dodaje loptu!
Norveški napadač je imao šansu da dovrši Arsenal, ali je u jednoj situaciji bio isuviše sebičan (Foto: Screenshot)

Nije želio vidjeti De Bruynea

Erling Haaland nikom ne dodaje loptu!

Midhat Šljivak

Manchester City na poluvremenu velikog derbija protiv Arsenala vodi s 2:0, a pogotoke su postigli Kevin de Bruyne i John Stones. Ipak, lako je razlika mogla biti veća da je Erling Haaland bio precizniji, ali i manje sebičan.

Manchester City razbija Arsenal. Nakon 45 minuta igre samo je 2:0 za Građane uz pogotke Kevina de Bruynea i Johna Stonesa.

Razlika je lako mogla biti veća da je Erling Haaland bio precizniji. Imao je norveški napadač nekoliko odličnih prilika, a najveći u 28. minuti meča.

Odbrana Arsenala ponovo nije postojala. Haaland se lagano otarasio Oleksandera Zinhchenka i Roba Holdinga, no Topnike je čudesnom odbranom spasio Aaron Ramsdale.

Međutim, u ovoj situaciji napadač domaćeg tima je bio itekako sebičan. Mogao je bez problema dodati loptu De Bruyneu koji je bio potpuno sam na šest metara od gola, ali odlučio je da to ne učini.

Da je samo proslijedio loptu to bi vjerovatno bila meč lopta i sigurnih 2:0, no Haaland je želio sve napraviti sam i pogriješio je u ovom slučaju.

Oglasi

[twitter]https://twitter.com/vartatico/status/1651307714490794020[/twitter]

Potom je Haaland imao još dvije dobre šanse. U jednom napadu je loptu poslao tik pored stative, a Ramsdale je spasitelj i u 41. minuti kada mu je ponovo skinuo zicer udarcem s vrha peterca.

Ipak, John Stones u finišu prvog dijela pogodio za 2:0 i Arsenal je u jako teškoj poziciji.

Norvežanin je ove sezone nazaustavljiv po većinu protivnika. Postigao je 48 golova u 42 utakmice, a od toga 32 puta je pogodio protivničke mreže u Premiershipu.

Arsenal večeras na Etihadu ne izgleda dobro. Topnici nisu prišli golu Cityja i mogu da budu sretni što imaju samo jedan gol zaostatka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Arsenal je pred ovo kolo imao pet bodova prednosti u odnosu na Građane. Eventualnim porazom večeras razlika će se spustiti na dva boda, no ekipa Pepa Guardiola je u mnogo povoljnijoj poziciji.

City ima dvije utakmice manje od rivala u borbi za titulu. Tako bi im večerašnja utakmica bila vjerovanto odlučujuća u borbi za osvajanje Premiershipa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti