Osam golova na dva meča

Fenomenalan derbi u Goraždu, Rudar lakše diše

H. Zilić

Uzbudljiva je bila subota na terenima Prve lige FBiH gdje je odigrano šest mečeva 24. kola, a u ovom izvještaju donosimo vam dvije utakmice.

Derbi kola odigrali su u Goraždu domaća ekipa Goražde i Zvijezda iz Gradačca.

Prvo poluvrijeme utakmice pnoudilo je uspavanku sve do finiša prvog dijela. U 44. minuti Ramović je pogotkom doveo Goražde u vodstvo od 1:0 i to je bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku totalno druga slika na terenu i mnogo bolji fudbal sa dosta uzbuđenja pred oba gola.

Prvo je Zvijezda propustila veliku šansu za izjednačenje u 53. minuti, a onda su u 65. minuti stgili do 1:1, strijelac je bio Mujagić.

U 71. minuti Ramović nije iskoristio penal za domaće, ali pet minuta kasnije slavlje u Goraždu, domaća ekipa je povela sa 2:1 pogotkom Blagojevića.

U finišu totalna ludnica. Mujagić u 88. minuti poravnava na 2:2, a minut kasnije ponovo Blagojević pogađa za 3:2 što je bio i konačan rezultat ove sjajne utakmice.

Goražde - Zvijezda 3:2 (Ramović 44', Blagojević 76', 89'/Mujagić 65', 88')

FK Goražde: Čalaković, Antić, Dučić, Konjalić, Handžić, Ramović, Salanović, Blagojević, Tatar, Islamagić, Panjeta.

NK Zvijezda: Aljkanović, Mišić, Duraković, Škrijelj, Kalesić, Avdić, Savinović, Assaf, Mujagić, Vintonji, Aloian.

Rudar je u Kaknju dočekao tim Jedinstva iz Bihaća i od samog početka utakmice su krenuli ofanzivno.

Imalo je Rudar nekoliko lijepih akcija, prilika, a kruna svega došla je u 20. minuti. Dosuđen je penal za domaće, a siguran realizator za 1:0 bio je Kobilica.

Rudar je sa minimalnim vodstvo otišao na odmor.

U nastavku utakmice slična igra na terenu, domaći su pofanzivnije otvorili poluvrijeme, redale su se prilike, a novi pogodak u mreži gostiju iz Bihaća vidjeli smo u 57. minuti, strijelac je bio Imamović. Prije toga je Jedinstvo propustilo vleliku šansu nakon kontre.

Jedinstvo se malo poravilo od ofanzive domaćina, a tračak nade vraća Merdović golom za 2:1 u 70. minuti utakmice. Ipak to je bilo sve od gostiju i Rudar je slavio sa 2:1 i upisao tri boda koja su ih još više odvojila od opasne zone.

Rudar Kakanj - Jedinstvo 2:1 (Kobilica 20' (p), Imamović 57'/Merdović 70')

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

FK Rudar: Arnautović, Goralija, Ajanović, Hasanović, Kobilica, Bliznović, Čehajić, Musić, Tukić, Imamović, Kišić.

NK Jedinstvo: Ribić, Jusić, Selman, Pandžić, Božić, Bandić, Merdović, Nuhanović, Kulovac, Hadrović, Asprilia.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.