Zvijezda iz Gradačca nakon odlaska Đekanovića imenovala glavnog trenera

Nalazi se na sjajnoj drugoj poziciji

Zvijezda iz Gradačca nakon odlaska Đekanovića imenovala glavnog trenera

S. Mlaćo, foto: E. Oštraković
NK Zvijezda je dobio novog šefa struke. Naime, pred meč u Gračanici protiv Bratstva, Nebojša Đekanović se odlučio sporazumno razići sa ovim klubom.

Zvijezda je slavila u Gračanici 4:2 te tako ostala u borbi za sami vrh tabele, a danas je odlučeno da neće doći do većih promjena u stručnom štabu.

Tačnije, na mjesto Đekanovića će doći njegov dosadašnji pomoćnik Nihad Kadić.

Iz Zvijezde su to potvrdili putem zvanične stranice te kazali da je Kadić dao veliki doprinos u pobjedi nad Gradinom gdje je odlično posložio ekipu.

Treba istaći da Zvijezda do 28.04. treba isplatiti dug prema bivšem treneru Miletu Lazareviću,  a radi se o iznosu od nešto više od 30.000 KM.

U suprotnom Zvijezda neće moći igrati prvenstvene utakmice. U narednom kolu Zvijezda dočekuje šestoplasiranu Gradinu iz Srebrenika.

Oglasi

Kada je Đekanović u pitanju, on je Zvijezdu ostavio na sjajnoj drugoj poziciji i jasno je da će ovaj klub sezonu završiti u gornjem dijelu tabele. NK GOŠK je jednom nogom već prvak i povratnik u Premijer ligu, ali i Zvijezda je ove sezone pokazala svoje kvalitete.

Velike zasluge za to idu upravo Đekanoviću koji je tim preuzeo prošle sezone u trenutku kada se borio za opstanak. Ostvario je cilj, posložio kockice, a zatim smo u novoj sezoni gledali Zvijezdu koja je igrala za gol više i osvojila brojne simpatije.

Govori to i sjajno drugo mjesto, ali i nastup u Kupu BiH. Zvijezda je u dva meča poražena u četvrtfinalu od sarajevskog Željezničara koji je bio na koljenima u Gradačcu nakon 2:0, no na kraju je presudila iskustvo gostiju i sjajni Semir Štilić.

Malo je nedostajalo da se desi prava senzacija, što svakako ne bi bilo nezasluženo, posebno nakon kvalitetne partije Zvijezde na Grbavici u prvom meču.

Đekanović je dobio tada sve pohvale kolege Edisa Mulalića, kao i njegov tim za prikazanu igru protiv favorizovanog premijerligaša koji ove sezone želi trofej Kupa BiH.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Za vodećim GOŠK-om Zvijezda zaostaje 15 bodova i čini se da je to ipak nedostižna prednost.

Svi susreti narednog kola Prve lige FBiH igraju se u nedjelju.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi