Alejandro Balde sve oduševio

Izbacio žmigavac, a onda uključio turbo: Fudbalski svijet u čudu zbog nestvarne brzine igrača Barce

Endin Čaušević

Barcelona je sinoć na stadionu Camp Nou pobijedila Betis sa 4:0 u okviru 32. kola španske La Lige i došla na korak od osvajanja titule prvaka Španije. Igrači Barcelone odigrali su sjajan meč, a posebno je navijače oduševio Alejandro Balde koji je pokazao da se radi o nevjerovatnom talentu.

Katalonski klub je pobjedom protiv Betisa uspio da zadrži 11 bodova prednosti u odnosu na drugoplasirani Real Madrid i došao je još bliže osvajanju titule prvaka Španije.

Barcelona je slavila pred svojim navijačima sa 4:0, a golove za katalonski klub u sinoćnjoj utakmici postigli su Christensen, Lewandowski i Raphinha, dok je u drugom dijelu autogol upisao Guido Rodriguez.

Također, glavna priča večeri bio je i 15-godišnji Lamina Yamal koji je debitovao u dresu Barcelone i ispisao je historiju.

Da Barcelona ima zaista nevjerovatnu bazu igrača u La Masiji pokazalo se i ove sezone. Ranije je sve oduševio fantastični Alejandro Balde koji je u potpunosti iz početnog sastava istisnuo iskusnog Jordija Albu.

Balde je postao prvi izbor na poziciji lijevog beka za Xavija Hernandeza, a i sinoć je pokazao o kakvom igraču se radi.

Jedan potez Baldea iz prvog poluvremena najbolje je demonstrirao njegov sjajni talent. Mladi igrač Barcelone je nevjerovatnim solo prodorom oduševio sve na stadionu, a fudbalski svijet bruji o njegovoj nestvarnoj brzini.

Balde je s lakoćom pretrčao nekoliko igrača Betisa i ponovo je demonstrirao da je i tehnički itekako "potkovan" i da je Barcelona nakon Albe dobila novog fantastičnog igrača na poziciji lijevog beka.

@espnfc #Balde turned on the jets 🔥 #fcbarcelona #barcelona #futbol #laliga #skills ♬ original sound - Sparta X

Ovaj 19-godišnjak ljetos se priključio prvom timu Barcelone i odmah je oduševio svojim igrama. Izborio se i za mjesto u reprezentaciji Španije što dovoljno govori o kakvom igraču je riječ.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Balde je u dosadašnjem dijelu sezone za Barcu upisao 39 nastupa u svim takmičenjima i ima šest asistencija na svom kontu.

Također, s Barcelonom ima ugovor do ljeta 2024. godine, ali u klubu rade punom parom na tome da Balde što prije produži svoju saradnju.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.