Barcelona brojala do četiri i vratila -11 u Madridu!

Nova pobjeda

Barcelona brojala do četiri i vratila -11 u Madridu!

Esmer Oštraković

Barcelona je na domaćem terenu ostvarila ubjedljivu pobjedu protiv Betisa, a konačan rezultat na kraju utakmice bio je 4:0.

Naravno, domaći tim je bio apsolutni favorit na ovom susretu, a tu ulogu su apsolutno opravdali i na terenu i slavili su ubjedljivu pobjedu.

Od prve minute Barcelona je nametnula svoj ritam, a već u 14. minuti su imali vodstvo od 1:0. Christensen je postigao gol.

Gosti su se držali sve do 33. minute kada ostaju sa igračem manje. Tada je drugi žuti, odnosno crveni karton dobio Gonzalez.

Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0. Lewandowski je iskoristio asistenciju Koundea i postigao je novi gol za Barcelonu.

Do kraja prvog poluvremena viđen je još jedan gol u mreži gostiju. Igrala se 39. minuta kada je Busquets asistirao, a Raphinha matirao golmana gostiju.

Drugo poluvrijeme nije donijelo neku prelijepu igru, ali je viđen jedan gol. Rodriguez je matirao svog golmana u 82. minuti.

Tako je Barcelona ponovo ostvarila pobjedu i učvrstila se na prvom mjestu i nakon ovog kola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Uprkos pobjedi Real Madrida, Barcelona je prva i ima jedanaest bodova prednosti u odnosu na svoje prve pratioce.

Sa druge strane Betis se nalazi na šestom mjestu sa 49 osvojenih bodova i do kraja sezone borit će se za to 6. ili 5. mjesto i eventualni nastup u Evropi.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NoSikiriky
Bože Sačuvaj, zamisli gubiš 3 ili 4-0 i opet imaš potrebu da zadržavaš vrijeme, majko moja, to samo ako nema u LaLigi
1 0
Klicko2
Hala madrid y nada mas!!Morao je crveni biti,hm...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi