Trijumf Liverpoola nad Tottenhamom

Nenormalan meč odigran je danas na Anfieldu - Ne pamti se ovakva utakmica u Premiershipu

Midhat Šljivak

Liverpool je u derbiju 34. kola engleske Premier lige na Anfieldu savladao Tottenham s 4:3 u jednoj zaista ludoj utakmici koja jasno dočarava kakva je sezona iza ova dva tima.

Liverpool i Tottenham naredne sezone neće igrati Ligu prvaka. Male su šanse da Redsi stignu do četvrtog mjesta, a Spursi se porazom opraštaju od borbe za elitu.

Kao i prije nekoliko dana u Newcastleu gdje su demolirani sa 6:1, igrači Tottenhama očajno ulaze u ovaj meč i primaju čak tri pogotka u 15 minuta.

Curtis Jones je u trećoj minuti iskoristio odlično ubacivanje Alexandera-Arnolda i pogodio je mrežu Llorisa za 1:0.

Samo dvije minute kasnije bilo je 2:0. Ovog puta mrežu londonskog tima trese Luis Diaz.

Katastrofa Spursa nastavljena je u 15. minuti. Dosuđen je penal kojeg u pogodak pretvara Mohamed Salah za visokih 3:0.

Tottenham se uspio vratiti u meč. Harry Kane u 39. minuti pogađa za 3:1 i ovaj gol je najavio zanimljivo drugo poluvrijeme.

Spursi se potpuno vraćaju u meč u 77. minuti. Heung-Min Son postiže pogodak za 3:2 i ugrožava slavlje Liverpoola u ovom duelu.

A onda se desilo ludilo u nadoknadi meča jer smo vidjeli čak dva gola u ovom nevjerovatnom duelu.

Prvo je u 93. minuti Richarlison pogodio za 3:3, ali već u narednom napadu Diogo Jota pogađa za pobjedu Liverpoola od 4:3 i erupciju na Anfieldu.

Liverpool je ovom pobjedom preskočio Tottenham na tabeli. Redsi imaju 56 bodova i utakmicu manje u odnosu na današnjeg rivala koji ima 54 osvojena boda.

Liga prvaka je međutim po svemu sudeći nedostižna za obje ekipe. Četvrti Manchester United je sedam bodova ispred Liverpoola i ima meč manje od najvećeg rivala.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Premier liga, 34. kolo:

Liverpool - Tottenham 4:3

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.