Borac oštećen za penal u Mostaru

Diplomatski odgovori trenera na pitanje o konfuznoj odluci Bandića

Endin Čaušević

Velež i Borac odigrali su danas na stadionu Rođeni utakmicu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na kraju mostarski klub je uspio da slavi sa 2:0. Naokn utakmice održana je press konferencija, a oba trenera dobila su pitanje o konfuznoj situaciji koju smo vidjeli u 11. minuti.

Rođeni su uspjeli da dođu do važna tri boda i vrate se u borbu za plasman u Evropu. Pobjedu Veležu donijeli su Nermin Haskić i Nemanja Anđušić koji su danas uspjeli da se upišu u listu strijelaca.

Velež je poveo već u šestoj minuti utakmice kada je uz dosta sreće lopta došla do Nermina Haskića koji je pogodio za 1:0.

No, u 11. minuti vidjeli smo nevjerovatnu situaciju. Borac je bio u napadu, a nakon udarca Mrkaića golman domaćih je uspio da to odbrani, no odbijenu loptu u ruke je uzeo Ćuković zbog čega je Bandić krenuo da svira penal.

Međutim, nakon toga pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju, a Bandić je usvojio njegovu odluku što je izazvalo veliko negodovanje gostiju.

Na ponovljenom snimku utisak je da ofsajda nije bilo i da su gosti oštećeni za penal u ovoj veoma konfuznoj i čudnoj situaciji koju smo vidjeli.

Na press konferenciji pitali smo obojicu trenera šta misle o tome, a Vinko Marinović i Nedim Jusufbegović dali su poprilično diplomatske odgovore.

"Govorio sam i prije da ne komentarišem te situacije i suđenje", rekao je kratko Marinović, a nakon toga i Jusufbegović je dao svoj komentar.

"Ja isto ne komentarišem suđenje. Lako je pogledati snimak i donijeti zaključak. Vi ste to čak možda i bolje vidjeli".

Nakon toga Marinović je čestitao Veležu na zasluženoj pobjedi i bilo je jasno da nije zadovoljan igrom koju je prikazao danas njegov tim.

"Odigrali smo jako loše. Prije svega jako loše smo ušli u meč i primili rano gol. Imali smo puno grešaka, tako da mogu samo čestitati Veležu i ono što nama ostaje jeste da analiziramo ovo i da se pripremimo za naredni meč protiv Sarajeva", kazao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Jusufbegović je bio zadovoljan igrom Rođenih, te nije krio zadovoljstvo što je Velež uspio da dođe do tri boda.

"Znali smo da su oni opasni i bili su protiv Igmana i Želje takvi gdje su kreirali deset prilika. Znali smo da ih ne smijemo pustiti da se razmašu. Mi smo igrali dobro, tačno je da su se oni mogli vratiti u meč i pitanje je šta bi bilo da je bilo 1:1, ali sve u svemu energija, kontrola utakmice i broj prilika koje smo kreirali večeras pokazuje da smo bili sjajni večeras i da smo zaslužili pobjedu".

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti