Velež siguran protiv Borca za nastavak borbe za Evropu

Gostima nije sviran penal

Velež siguran protiv Borca za nastavak borbe za Evropu

E. Čaušević, foto: A. Čaušević

Fudbaleri Veleža danas su na svom terenu pobijedili banjalučki Borac sa 2:0 u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine i vratili su se u potpunosti u borbu za Evropu.

Velež je odlično ušao u današnji derbi protiv Borca. Domaći su zaprijetili već u trećoj minuti kada je sa nekih 25 metara pokušao Zeljković koji je šutirao direktno u dobro postavljenog Ćetkovića.

Međutim, samo tri minute kasnije Velež je poveo sa 1:0. Nakon centaršuta Pršeša s desne strane i povratne Lauša lopta dolazi dosta sretno do Nermina Haskića koji ju je uspio govoto s gol linije poslati u mrežu Borca za vodstvo domaćih i veliko slavlje na tribinama.

U 11. minuti vidjeli smo zaista nevjerovatnu situaciju. Gosti su imali napad nakon kojeg je Mrkaić šutirao, a njegov udarac uspio je zaustaviti Hadžikadić. No, nakon toga Ćuković uzima loptu u ruke.

Pomoćni sudija u prvi mah nije digao zastavicu, činilo se da će Bandić pokazati na bijelu tačku, ali par trenutaka kasnije pomoćnik je ipak signalizirao ofsajd. Na usporenom snimku utisak je da nedozvoljene pozicije nije bilo i da su gosti oštećeni za penal.

Velež je i nakon toga preuzeo incijativu na sredini terena. Domaći su do drugog gola mogli u 38. minuti kada je u velikoj prilici bio Šikalo kojeg je uposlio Vehabović, no iz dobre pozicije na kraju šutira visoko preko gola.

Oglasi

Već u narednoj napadu ponovo velika šana za Velež. Lazić je poklonio loptu Anđušiću koji je s nekih 12 metara također poslao loptu iznad prečke Borca.

Borac je zaprijetio u 42. minuti kada je Jurilj centrirao, a glavom je pokušao Mrkaić koji nije bio precizan.

Početkom drugog poluvremena Velež je imao nekoliko sjajnih prilika. U 51. minuti Šikalo je odlično šutirao, ali je Ćetković uz pomoć stative uspio da spasi gol Borca i na semaforu je ostalo 1:0.

Borac prijeti u 66. minuti preko Kulašina, ali Ćuković dobro reaguje. Četiri minute kasnije gužva ispred gola gostiju. Nakon centaršuta Vehabovića loptu Lazić vraća ka svom golmanu koji je uz dosta napora uspio da to odbrani i uz pomoć stative izbaci loptu iz gola.

Već u idućem napadu penal za Velež nakon što je Haskić srušen u kaznenom prostoru. Srušio ga je danas neprepoznatljivi Lazić. Siguran izvođač bio je Anđušić koji je pogodio za 2:0 i slavlje navijača Veleža.

Oglasi

Borac se mogao vratiti u igru u 79. minuti kada je veliku priliku imao Piščević. Ofanzivac Borca je nakon dodavanja Blagaića sa svega nekoliko metara loše šutirao i propala je velika šansa za goste da smanje na 2:1. Pred sami kraj Ćuković je pogodio prečku gola Borca, a Vehabović je sjajno šutirao sa 15 metara, no lopta je otišla malo pored stative.

Do kraja utakmice Velež je uspio da sačuva svoju prednost i zasluženo dođe do tri boda u današnjoj utakmici.

Velež je s ova tri boda sada četvrti na tabeli sa 44 boda, dok je Borac ostao drugi sa 52 osvojena boda nakon 29 odigranih kola. Borac u idućem kolu dočekuje Sarajevo, dok Velež ide u goste Željezničaru.

Premijer liga BiH, 29. kolo:

Velež - Borac 2:0 (Haskić 6', Anđušić p. 72')

Velež: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Lauš.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac: Ćetković, Jurilj, Ninković, Mrkaić, Predragović, Vojnović, Lagundžić, Lazić, Kulašin, Račić, Piščević.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

user1675926959
Najsmješniji su Rođeni kad kažu da ih Vico me voli.A Vico vječito u istočnom Mostaru krka i ždere i druži se sa veležovim asovima.Dok je Vice bit će jakog i Borca i Veleža a poslije......????
1 12
velez mo
Realno trebalo je biti 8:0,realizacija nas zeza,nadam se da ćemo ove promašaje naplatiti na Grbavici,JAKO ROĐENI
9 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi