Sve je moguće

Zbog izjave o Livajinoj budućnosti mnogi navijači Hajduka nisu oka sklopili

Samir Mlaćo

U velikom derbiju Hajduk u nedjelju nije uspio savladati Dinamo (0:0), te su Zagrebčani na Poljudu proslavili novu titulu prvaka.

Bila je veoma loša predstava. Dinamo je igrao na remi i spremio se za slavlje, a Hajduk nije imao znanja i hrabrosti za nešto više.

Tako će navijači Hajduka čekati novu sezonu kako bi pokušali ugroziti Dinamo, a sve ih je uzdrmala informacija o Marku Livaji. Prenijeli su je italijanski mediji kojima je Livajin menadžer Vicenzo Cavaliere kazao da je moguć povratak Livaje u Seriju A.

Odjeknula je to kao bomba, Livaja je najbolji igrač Hajduka i najveća zvijezda.

Cavaliere je diplomatski odgovorio Italijima na pitanje da li bi mogli opet gledati sjajnog napadača u Italiji.

"Moguće je“, rekao je Cavaliere.

Jasno je tako istakao da je sve moguće, pa i da Livaja opet krene put Italije, no nije rekao da se baš u ovom trenutku sprema transfer.

Znaju svi da Livaja imao još mnogo toga za pokazati, tek mu je 28 godina i da ima određenih interesovanja za njegove usluge.

Livaja je kao 17-godišnjak došao u Italiju, tačnije Inter, a u karijeri je jiš nosio ddres Cesene, Atalante i Emolija na Čizmi.

Poslije odlaska iz Italije nastupao je u Rusiji, Španiji i Grčkoj, da bi početkom 2021. godine vratio se u Split.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ugovor ima do 2027. godine, a prema transfermarktu vrijednost mu je osam miliona eura.

Za reprezentaciju Hrvatske upisao je 21 nastup uz četiri pogotka.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.