Za derbi na Poljudu više nema ulaznica, da li će Hajdukovci gledati za njih bolnu sliku?

Dinamo i ove sezone dominira, sve može potvrditi već danas

Za derbi na Poljudu više nema ulaznica, da li će Hajdukovci gledati za njih bolnu sliku?

S. Mlaćo

Najveći hrvatski derbi igra se večeras na Poljudu. Hajduk će ugostiti Dinamo, a ukoliko slave ili remiziraju gosti iz Zagreba, zvanično će odbraniti naslov prvaka već danas.

Prednost Dinama je 12 bodova, Hajduk je ponovo razočarao svoje navijače, iako se u jednom trenutku učinilo se da bi Splićani mogli ugroziti ljutog rivala. Ipak, Dinamo je dodao gas i završio posao, a priliiku za završni čin ima na stadionu ljutog rivala, što je svakako poseban osjećaj.

Hajduk će završiti drugoplasirani, a navijač tog tima i danas će sigurno napraviti spektakl.

Šta bi tek bilo da je Hajduk prvi, a Dinamo drugoplasirano, ne smijemo ni pomisliti. I pored toga što ovaj meč nema velikog značaja kada je tabela u pitanju, u Splitu vlada prava nogometna groznica.

Stadion će biti ispunjen do posljednjeg mjesta (38.000), a Hajduk je upravo potvrdio da je u prodaji ostalo tek hiljadu ulaznica za zapadnu tribinu.

Zaista je vjernost navijača Hajduka prema voljenom klubu posebna priča, a to se dokazuje stalno. Tako će biti i ovaj put i nadamo se pravom spektaklu u komšiluku i kvalitetnoj predstavi na terenu.

Oglasi

Tribine Istok i Sjever rasprodane su za današnji derbi. U prodaji je ostalo još nešto više od tisuću ulaznica za tribinu Zapad.“, istakli su iz HNK Hajduk.

Popularna Torcida na svoj način najavila je duel protiv ljutog rivala. Nisu birali teške riječi.

Utakmicu u nedjelju Hajduk igra protiv monstruozne tvorevine sa bjeguncima, pandurima i njihovim lutkama na koncu kao zaštitnim licima.

A ti i takvi, kao i oni koji s njima slave, mogu samo cijukati iz svojih rupa dok smo god štit svome Hajduku i gradu.

Okupljamo se i zagrijavamo na Pjaci u nedjelju u 15:30 odakle krećemo u korteu prema Poljudu.

Oglasi

Na tribini smo svi sa šalovima minimalno sat vremena prije utakmice radi koreografije!

Zagrmimo i nek sve drhti pred nama ! Hajduk iznad svega, Torcida ispred svih!'', napisala je Torcida.

U velikom broju stižu i navijači Dinama, te ističu da će im biti čast gledati kako njihovi najveći rivali gledaju kako Dinamo slavi novi naslov prvaka.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Zanimljivo, nema šta.

 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi