Deklasirali Hajduk, a onda stali na centar i u čudu gledali šta rade navijači hrvatskog velikana

Igrači AZ Alkmaara će taj dan zauvijek pamtiti

Deklasirali Hajduk, a onda stali na centar i u čudu gledali šta rade navijači hrvatskog velikana

E. Čaušević

Juniori AZ Alkmaara u finalu Omladinske Lige prvaka deklasirali su splitski Hajduk sa 5:0 i osvojili titulu prvaka Evrope. Međutim, nakon velike pobjede igrači nizozemskog kluba su u čudu gledali šta rade navijači kluba iz Splita koji su o ogromnom broju bili na stadionu u Ženevi.

Hajduk je ove sezone bio najveća senzacija u Ligi prvaka jer je klub s Poljuda uspio da dođe čak do finala, a na putu do Ženeve izbacili su zaista velike ekipe.

Međutim, nakon fantastične pobjede u polufinalu protiv Milana juniori Hajduka nisu imali snage da i u finalu protiv AZ Alkmaara naprave još jedno čudo i osvoje Ligu prvaka što bi bio zaista nevjerovatan podvig.

AZ je na kraju odigrao nevjerovatnu utakmicu i deklasirao je Hajduk sa 5:0 iako su igrači hrvatskog kluba u Ženevi u finalu imali zaista nevjerovatnu podršku.

Finalni meč Hajduka i AZ Alkmaara u Ženevi je gledalo preko 7.000 navijača Hajduka koji su svih 90 minuta pravili nevjerovatnu atmosferu baš kao što je to bilo i u polufinalnom okršaju protiv Milana.

Oglasi

Međutim, i pored velike podrške juniori Hajduka jednostavno nisu mogli da se nose protiv vršnjaka nizozemskog kluba koji su odigrali zaista perfektnu utakmicu.

No, nakon što je finale završeno navijači Hajduka pokazali su pravu veličinu svog kluba. Igrači AZ-a su umjesto da slave osvojen trofej Lige prvaka stajali na sredini terena i u čudu posmatrali navijače splitskog kluba.

Navijači Hajduka su nakon utakmice i pored teškog poraza nastavili s pjesmom i dali su podršku svojim juniorima kojima je poraz u finalu dosta teško pao.

Dok se stadion u Ženevi orio pjesmom navijača Hajduka igrači AZ Alkmaara su šutili i divili se navijanju jer im je to bio prvi put u karijeri da igraju na jednoj utakmici koja ima takvu atmosferu na tribinama.

@ftbl.cromax Hajduk Split ♾️🔥🔥🤍#hajduksplit #youthleague #viral #split ♬ Originalton - ftbl.cromax👑

Video dok igrači AZ Alkmaara nakon utakmice gledaju kako Hajdukovi navijači navijaju postao je hit na društvenim mrežama.

Inače, na tribinama finalne utakmice AZ Alkmaara i Hajduka bilo je oko 12.000 navijača, a čak preko 7.000 njih bodrilo je klub iz Splita što je zaista nevjerovatno i za svaku pohvalu.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi