Argentinac je suspendovan od strane PSG-a

Tužni prizori bahatog Messija i njegovo porodice: Djeluje da imaju sve, ali kao da nemaju ništa

Admin Čaušević

I Lionel Messi je pokazao nedisciplinu. Svojevoljno je otišao u Saudijsku Arabiju i zaradio žestoku kaznu. Dvije sedmice će biti bez bez plate, trenirat će odvojeno i neće igrati utakmice. 

Nisu prošla ni dva sata kada je PSG u utorak navečer objavio kaznu, pojavile su fotografije potpuno opuštenog Messija u društvu supruge Antonelle Roccuzzo i njihove djece.

Koliko je zapravo Messija "pogodila" kazna najbolje pokazuje njegov izraz lica kako se zabavlja sa najmilijim u luna parku u Rijadu.

To što je ostao ostao bez oko milion eura sjajnog Argentinca nije uopšte pogodilo, zabavljao se sa suprugom i djecom kao nikad u životu.

Nakon što ga je PSG kaznio Messi je otišao u luna park koji je bio potpuno prazan samo za Argentinca i njegovu porodicu

Interesantno da je park bio potpuno prazan i zakupljen je samo za Messija što je na neki način i očekivano s obzirom na njegovu popularnost.

Prije nekoliko mjeseci fotografije Cristiana Ronalda i njegove porodice kako se zabavaljaju u isto luna parku su obišle svijet, a sada je isto zadesilo i Messija.

Jasno je da djeca Argentinaca na neki način plaćaju zbog popularnosti svog oca pa nemaju priliku da osjete kako to izgleda normalna zabava sa drugom djecom.

Messi je u Rijad doputovao u nedjelju navečer i to privatnim letom, nekoliko sati nakon što je PSG izgubio meč od Loirenta u prvenstvu Francuske te tako sebi zakomplikovao borbu za prvo mjesto.

Prije nego što je otišao luna park, Messi je posjetio i zoološki vrt te ostale zanimljive lokacije sve o sklopu promovisanja Saudijske Arabije, ali i zarade ogromnog novca.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Možda i najbolji igrač u historiji je već neko vrijeme angažovan kao promoter Saudijske Arabije. Taj ugovor mu očekigledno donosi astronomske cifre čim je radi njega spreman i žrtvovati dvije sedmične plate u klubu.

Ugovor Messiju sa PSG-om ističe na kraju sezone, ovakvo zanemarivanje obaveza i odluke na svoju ruku jasan su signal da nastavka saradnje neće doći.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.