Messi s porodicom uživa u S. Arabiji, ali po povratku u Pariz slijedi mu šok i žestoka kazna

Argentinac glavna tema u Francuskoj

Messi s porodicom uživa u S. Arabiji, ali po povratku u Pariz slijedi mu šok i žestoka kazna

E. Čaušević

Lionel Messi iznenadio je jučer sve kada se pojavio u Saudijskoj Arabiji gdje je postao turistički ambasador ove zemlje. Argentinac je u S. Arabiju otputovao nakon šokantnog poraza PSG-a od Lorienta, a da stvar bude gora čini se da mu prijeti žestoka kazna od kluba zbog takvog poteza.

PSG je u nedjelju na svom terenu poražen od Lorienta sa 3:1 čime se potvrdilo da se ovaj klub nalazi zaista u velikoj krizi. Na udaru navijača ponovo je bio Lionel Messi koji čini se jedva čeka da mu istekne ugovor kako bi na ljeto napustio Pariz.

Messi se u centru pažnje našao i jučer kada su se pojavile fotografije njegovog neočekivanog odlaska u Saudijsku Arabiju.

On je u S. Arabiju doputovao kako bi zvanično potpisao ugovor i postao turistički ambasador ove zemlje. Od te sponzorske saradnje Messi će zaraditi ogroman novac i nije ni čudo što je tako iznenada doputovao u Saudijsku Arabiju.

Međutim, francuski mediji jutros pišu da bi odlazak u Saudijsku Arabiju mogao da stvori Messiju ogroman problem u PSG-u jer nikoga nije informisao o svom odlasku u tu zemlju.

L'Equipe je objavio da je Messi na svoju ruku otputovao iz Pariza za S. Arabiju i da uopšte nikome iz kluba nije ni rekao da će ići na put.

Oglasi

Messi nije informisao sportskog direktora Luisa Camposa niti trenera Christophea Galtiera da će putovati u Saudijsku Arabiju, te nije imao dozvolu kluba na takvo putovanje.

Navodno, Argentincu zbog takvog ponašanja prijeti žestok kazna jer je prekršio disciplinu kluba. Očekuje se da će Messi biti novčano kažnjen, a pojedini mediji čak pišu da mu prijeti i suspenzija.

Messi se nije pojavio ni na jučerašnjem treningu i za takav potez nije dobio dozvolu trenera niti kluba. Parižani su jučer trebali imati slobodan dan, no nakon poraza od Lorienta morali su se jučer pojaviti na treningu.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

L'Equipe piše da je Messijev izostanak s jučerašnjeg treninga bio glavna tema u svlačionici i da su se njegovi saigrači iznenadili kada su vidjeli da je on zapravo u Saudijskoj Arabiji.

Čini se da je sada svima jasno da će Messi na kraju ove sezone napustiti PSG, a ovakvo ponašanje i potez Argentinca su to samo dodatno potvrdili.

Top Komentari

user1656135209
Covjek uzeo svjetsko i to je bilo to. Ovo sad sto igra je sve preko k.urca!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi