Stojanović je hvalio svoje momke, oni su u pozadini slavili

Trener juniora Sarajeva nije stigao dati izjavu, pošto je nastupila "ludnica" u Zenici

Edmir Škorić

Prije nešto više od godinu dana juniori Sarajeva pobijedili su Borac i osvojili Kup Bosne i Hercegovine, a sada ponovo slave.

Ponovo je finale Kupa za juniore odigrano u Zenici na terenu Trening centra NFSBiH, a ovaj put umjesto Borca rival Sarajevu bila je Sloboda iz Tuzle.

Kako se moglo i očekivati, dosta neizvjesna i teška utakmica, koja je kasnije obilovala zicerima, ali je Sarajevo na krilima sjajnog golmana Šutkovića sačuvalo mrežu, da bi rezervista Talha Tabaković u 87. minuti pogodio za konačnih 1:0.

Ostaje sada njihovim vršnjacima da se pitaju šta bi bilo da je ova ili ona šansa pretvorena u gol, ali Arman Šutković potrudio se da pehar ponovo krene put glavnog grada.

Kapiten Bakir Nurković podigao je pehar i zajedno sa saigračima počeo veliko slavlje koje će satima da traje.

Ovi momci pokazali su da Sarajevo ima sjajnu Akademiju i talente koji kucaju na vrata prvog tima. Nema sumnje da će pojedinci prije ili kasnije zaigrati za seniore Bordo tima, iako su neki već imali priliku da ispune tu želju.

U svakom slučaju, juniori Sarajeva su opet osvojili trofej Kupa BiH i zaslužili su da slave, dok svakako vrijedi čestitati i Slobodi na dolasku u finale. I Tuzlaci imaju kvalitet i mogu da budu bezbrižni kada je u pitanju budućnost kluba, ali danas jednostavno nije bilo sreće.

Što se tiče Premijer lige za juniore, Sarajevo je vodeće sa 56 bodova i na pragu titule, tako da će se slaviti dupla kruna na Koševu. Slobodini juniori nalaze se na četvrtom mjestu sa 44 boda. Drugo i treće mjesto pripada Zrinjskom, odnosno Borcu. Mostarci imaju 49, a Banjalučani 44 boda.

Potražite više informacija na temu Premijer omladinska liga BiH U-19:

"Čestitao bih svojim momcima na trofeju Kupa. Nije bilo lako jer smo igrali potiv odlične ekipe koja je zasluženo došla do finala. Realno je današnja utakmica mogla otići u oba pravca. Dešavaju se ovakve situacije. Naš put je dupla kruna i ako Bog da, za četiri kola ćemo se radovati", rekao je Stojanović Danijel, trener juniora, za SportSport.ba.

"Ovdje se radi o 90 posto momaka koji su ulazni juniori, 2005. godine, i tek na godinu bi trebali pokazati sav svoj raskoš i talent što se tiče juniorskog staža. Sa njima se treba oprezno raditi i pripremati ih za neke jače izazove...", kazao nam je trener mladog tima Sarajeva, a onda su ga jednostavno "napali" njegovi igrači, zbog čega je intervju morao da se prekine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.