Ziljkić igrama na terenu osvojio simpatije navijača, ali objavom na Instagramu ih ostavio bez teksta

Postao miljenik navijača Sarajeva za kratko vrijeme

Ziljkić igrama na terenu osvojio simpatije navijača, ali objavom na Instagramu ih ostavio bez teksta

Endin Čaušević

Fudbaleri Sarajeva sinoć su na svom terenu u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedili Široki Brijeg i nastavili koračati ka plasmanu u Evropu. Za bordo klub ovo je četvrta pobjeda u nizu, a koliko se igračima Sarajeva vratilo samopouzdanje nakon odličnih rezultata pokazuje objava Almedina Ziljkića.

Sarajevo je pred svojim navijačima na Koševu uspjelo da dođe do pobjede protiv Širkog Brijega koji je direktni rival ovog kluba u borbi za izlazak u Evropu.

Iako se činilo da bi gosti neporaženi mogli napustiti glavni grad naše zemlje na kraju je Sarajevo u samom finišu meča došlo do pobjede, a junak bordo tima bio je Dal Varešanović koji je zabio gol za pobjedu.

Sarajevo je odlično otvorilo utakmicu i do prednosti stiglo već u drugoj minuti kada je Renan Oliveira pogodio nakon odlične akcije domaćih za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Međutim, gosti s Pecare uspjeli su da se vrate u meč 20-tak minuta kasnije. U 23. minuti Široki Brijeg poravnao je na 1:1, a mrežu domaće ekipe zatresao je Radić.

No, Sarajevo nije odustajalo od ofanzivne igre, a to se domaćem timu isplatilo u samom finišu. Bordo tim do pobjede je došao u 84. minuti kada sjajno glavom pogađa Varešanović koji je na teren ušao svega sedam minuta prije toga, te je uspio da zabije gol za konačnih 2:1.

Oglasi

Sarajevo je ovom pobjedom nastavilo odličan niz od četiri uzastopne pobjede, a koliko sve to znači igračima bordo kluba nakon lošijih igara u prvom dijelu sezone pokazuje objava Ziljkića na Instagramu.

Kapiten Sarajeva oglasio se nakon pobjede protiv Širokog Brijega, a porukom je oduševio navijače bordo kluba.

"Mi ćemo se boriti, mi smo porodica i mi nismo odustali nikada! Elhamdulilah", napisao je Ziljkić na Instagramu uz fotografiju sa sinoćnje utakmice.

   Story koji je na Instagramu objavio kapiten Sarajeva nakon sinoćnje pobjede u derbiju protiv Širokog Brijega.

Ziljkić je u Sarajevo stigao u januaru iz ljubljanske Olimpije, a u bordo dresu u dosadašnjoj sezoni upisao je deset nastupa, te je uspio zabiti četiri gola i dodati dvije asistencije. Za kratko vrijeme postao je miljenik navijača, a dobio je i kapitensku traku.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovom pobjedom Sarajevo je napravilo dodatni korak u borbi za Evropu. Bordo klub je trenutno treći sa 48 bodova i ima četiri boda više od Širokog koji je četvrti, a šest više od petoplasiranog Željezničara koji svoj meč ovog kola igra u utorak protiv Igmana.

Sarajevo u narednom kolu igra novi derbi kada će gostovati banjalučkom Borcu. S druge strane Široki Brijeg će na svom terenu idućeg vikenda ugostiti ekipu Posušja.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bazaorao
E moj Ziljkiću, deklarišeš se ko neki extra musliman, a ko kakav ***** gologuz izlaziš na press. Sramota!
3 5
user1659354598
To si govorio i dok si u Borcu bio,ljubio dres Borca,mrs smece jedno ,pa jesu li navijaci Borca palili sal Sarajeva a ti se slikao sa njima i sad ti prosipas neku ljubav majmune jedan glupi
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti