Poznat termin vječitog sarajevskog derbija?

Sigurno će itekako biti uzbudljivo, oba tima su u igri za Evropu

Poznat termin vječitog sarajevskog derbija?

Samir Mlaćo

Veliki derbi FK Sarajevo – FK Željezničar igra se u samoj završnici Premijer lige naše zemlje.

Za vikend se igraju susreti 30. kola Premijer lige, a zatim 31. kolo koje ujedno donosi i veliki derbi na stadionu Asim Ferhatović Hase.

Prije toga Željezničar u nedjelju dočekuje FK Velež, a FK Sarajevo gostuje kod FK Borac.

Ukoliko Željezničar upiše pobjedu nad Rođenima ostat će u borbi za Evropu, a bordo momci su pobjedonosnim nizom na korak do Evrope, no moraju nastaviti sa takvim igrama do samog kraja sezone.

Jasno je da će derbi privući veliku pažnju navijača, a prema trenutnom planu susret će biti odigran od 20 sati u subotu 13.05.

Meč će  direktnom prenosu biti na Arena TV, no jasno je da postoji mogućnost i promjene satnice, s obzirom da ovaj termin nije zvanično potvrđen.

Oglasi

Posljednji derbi Sarajeva i Željezničara bio je za zaborav. Susret je odigran u kampu NS BiH u Zenici bez gledalaca, a mreže su mirovale (0:0).

Oba tima su razočarala i svi se nadaju da će sada biti mnogo kvalitetnija utakmica sa dosta pogodaka.

FK Sarajevo je u posljednjih pet utakmica osvojio 13 bodova, dok je FK Željezničar u velikoj krizi. Plavi su od mogućih 15 osvojili tek četiri boda.

Treba istaći da se nakon toga kola utakmice posljednja dva kola igraju u istom terminu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Problem jedino za sada predstavlja posljednje kada su domaćini FK Sloboda i FK Tuzla City, ali ukoliko sve bude riješeno na tabeli, svoje susrete će tuzlanski timovi odigrati u različitim terminima.

U suprotnom, jedan od timova će pronaći zamjenski stadion, a to će vjerovatno biti FK Tuzla City.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Nije to vise nikakav derbi. Gamadima sa šugavice je to utakmica zivota a Pitarima samo jos jedna obicna utakmica u nizu.
3 2
lakilone
Sarajevo zadnji put dobilo derbi kad je iftar bio u 4 sata
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi