Zakuhalo se na poluvremenu utakmice između Real Madrida i Osasune

Avila i Vinicius zakuhali

Obračun igrača Reala i Osasune u tunelu

Midhat Šljivak

Real Madrid nakon prvog poluvremena vodi s 1:0 u finalu Kupa Kralja protiv Osasune. Jedini gol zabio je Rodrygo nakon dvije minute igre, a na poluvremenu se zakuhalo između fudbalera dva tima i došlo je i do fizičkog obračuna.

Real Madrid i Osasuna bore se u Sevilli za trofej Kupa Kralja. Za sada mu je bliži Real koji vodi s 1:0 od druge minute meča.

Dosta je čarki bilo tokom prvog dijela na terenu. Očigledno je ostalo neraščišćenih računa s terena po olasku u svlačionice i došlo je do sukoba na terenu.

Tako su u fizički obračun u tunelu stadiona La Cartuja ušli Chimy Avila i Vinicus Junior. Navodno su krenulo jedan na drugog, ali su na vrijeme zaustavljeni.

Veći fizički sukob spriječili su igrači Reala Antonio Rudiger i Lucas Vazquez. Rudiger je zaustavio Avilu na putu da prema Viniciusu, a Vazquez je smirujući strasti došao i sam u sukob s napadačem Osasune.

Sigurno je da bi ovakve scene mogle biti prenijete i na teren i vidjet ćemo hoće li se dodatno zakuhati u večerašnjem duelu.

Interesantno je svakako da Vinicus Junior nije pozdravio sudije prije utakmice. Brazilac je često kartoniran ove sezone i očigledno smatra da su mu oni neprijatelji.

Imao je talentovani brazilski ofanzivac još nekoliko obračuna i na terenu. S Davidom Garciom je imao ozbiljnu raspravu nakon što je pokušao odglumiti prekršaj.

Treba svakako napomenuti da su se pred ovaj meč sukobili i navijači dva tima. Koristili su sve i svašta da bi povrijedili rivale, a na kraju je veći obračun spriječila policija koja ih je naučila pameti.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.