Realu je dao sve, a zbog Reala je ostao bez žene i okrenuo se alkoholu: "Volio bih samo jedno..."

Legendarni fudbaler Reala otvorio dušu

Realu je dao sve, a zbog Reala je ostao bez žene i okrenuo se alkoholu: "Volio bih samo jedno..."

Admin Čaušević

Real Madrid se opravdano smatra najvećim klubom na svijetu, a Kraljevima se najviše zamjera način na koji se ophode prema svojim legendama i igračima koji su žrtvovali sve za dres Los Blancosa. 

Jedan od rijetkih fudbalera koji je javno iskazao nezadovljstvo je čovjek koj ije postigao jubilanih 5.000 gol za Kraljeve u La Ligi, riječ je o Jose Mariju Gutierrezu poznatijem kao Guti.

Guti je sigurno bio jedan od najtaletovanijih veznjaka svoje generacije, ali je uvijek bio u sjeni većih zvijezda Reala pa nikada nije došao do izražaja.

Dres Kraljeva je nosio 25 godina računajući i omladinske selekcije. I dan danas nije prežalio zbog načina na koji je tretiran.

"Volio bih da sam dobio neko priznanje, neku oproštaju utakmicu", kazao je Guti za španske medije te dodao:

Oglasi

"Osjetio sam prazninu od strane kluba u kojem sam proveo dosta vremena. Isto se dogogidlo mnogim igračima Reala, mnogi misle da su zaslužili više. Zašto sam otišao? Zato što je bila prevelika gužva.

Guti je skoro deset godina bio u vezi i braku sa Aranchaom de Benito s kojom je rastao 2009. godine baš kad su njegovi problemi u Realu postajali sve veći i veći.

Guti je u Turskoj uhapšen u alkoholiziranom stanju

Okrenuo se noćnim izlascima i alkoholu, te je brak bio taj koji je platio najveću cijenu. Počeo je još više da "luta", pa je imao i kratku avanturu sa Noelijom Lopez.

Ipak, sreća mu se osmjehnula kada je okačio kopačke o klin. Bilo je to 2011. godine kada je upoznao svoj udanašnju suprugu Rominu Belluscio.

Sa Rominom je dobio dvojicu sinova. Enza i Romeo koji je kršten 2022. godine, a tada na krštenju nije bilo prisutno njegovo dvoje najstarije djece kćerke Zaire i Aitora što govori da odnosi sa bivšom i nisu baš najbolji.

Po okončanju karijere Real mu je dao priliku da radi kao trener u omladinskom pogonu, a već neko vrijeme je angažovan u pojedinim TV emisijama kao gost komentator.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Kraljeve je postigao 46 golova, a ostao je upamćen po čuvenoj asistenciji petom Karimu Benzemi. Za prvi rim Reala je igrao 15-ak godina i pri tome je osvojio brojne trofeje uključujući tri Lige prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi