Šteta što se igraju u istom terminu

Objavljeni sastavi za derbije Željezničar - Velež i Borac - Sarajevo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Dvije posljednje utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se od 19:30. Dva derbija i nažalost u istom terminu. Sva četiri tima u borbi za Evropu, a poznati su i sastavi.

Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu Veleža. Sarajlije su šeste, a Mostarci peti uz opciju da i kroz kup odu u Evropu, a ova utakmica biti će možda i ključna za oba tima u borbi za izlazak na evropsku scenu kroz ligu.

Nermin Bašić se odlučio za sljedećih 11 igrača: Muftić, Kosorić, Krpić, Mekić, Štilić, Hodžić (mlađi), Drina, Santos, Galić, Amoah, Jašarević. 

S druge strane, odabir Nedima Jusufbegovića je sljedeći: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Lauš. 

U Banjoj Luci bitku za drugo mjesto biti će Borac i Sarajevo koje na ovo gostovanje dolazi u sjajnoj formi.

Borac je trenutno drugi s 52 boda, a Sarajevo bi se pobjedom približilo na samo bod zaostatka, ali i napravilo veliki korak za pretkolima Konferencijske lige. 

Jedan od ova dva tima vjerovatno će biti viceprvaci Bosne i Hercegovine, a vidjet ćemo ko će danas prema tome napraviti korak. 

Vinko Marinović, trener Borca, od početka će na teren poslati sljedeće igrače: Ćetković, Ninković, Predragović, Mrkaić, Vojnović, Račić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Piščević. 

Mirza Varešanović odabrao je ovaj sastav: Dizdarević, Trako, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Oliveira, Kyeremeh, Varešanović, Šerbečić, Čirjak, Ziljkić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večerašnje utakmice ponudit će mnoge odgovore na pitanje oko plasmana u evropska takmičenja, no jasno je da ništa neće biti gotovo sa sigurnošću.

Podsjetimo, Zrinjski je već u prošlom kolu osigurao osmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine i već je mislima na Bilinom polju gdje će 17. maja igrati finale kupa protiv Veleža. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.