Određena (ne)realna cijena ulaznica za finale Kupa BiH?

U Zenici će igrati Velež i Zrinjski

Određena (ne)realna cijena ulaznica za finale Kupa BiH?

A. Čaušević

Usaglašeni su svi detalji vezani za organizaciju finala Kupa BiH kojeg će 17. maja od 18 sati na stadionu Bilino polje igrati mostarski rivali Velež i Zrinjski. 

Već sada je jasno da će mostarski derbi u Zenici biti historijski jer se radi o direktnom okršaju za trofej, po prvi put otkad postoji rivalstvo Rođenih i Plemića.

S obzirom na određene restrikcije, ali i sigurnost tribine najmodernijeg stadiona u BiH neće biti ispunjene do kraja, ali genralni dojam je da će navijači oba kluba razgrabiti ulaznice.

Finalistima Kupa je pripalo po 3.000 ulaznica, dok će 2.000 ulaznica zadržati Savez kao organizator utakmice za sponzore, čelnike i ostale.

Inače, cijena jedne ulaznice za veliko finale iznosit će 25 KM.

Poređenje radi, Zrinjski ove polusezone ulaznice za domaće utakmice u Čitluku prodaje po cijeni od 5 KM, a cijene ulaznica na mečevima Veleža na stadionu Rođeni u zavisnosti od tribine kreću se od 5, 7 do 10 KM.

Oglasi

Bez obzira na (ne)realnu cijenu finale Kupa se ubraja u kategoriju utakmica koje se ne propuštaju zato navijači Zrinjskog i Veleža neće žaliti novac da budu u Zenici, 17. maja.

Kao što je poznato pristalice Plemića će biti smještene na sjeverni tribinu kao i dio istočne tribine do sjeverne tribine.

Što se tiče navijača Veleža njima je pripala zapadna tribina, dok će 2.000 gledatelja koji će do ulaznica doći preko Saveza biti na istoku.

Na dan utakmice do Zenice će se organizovano moći autobusima i kombijima, a već su usaglašene rute dolaska, ali i odlaska.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Ljubitelji Zrinjskog će putovati rutom preko Širokog Brijega, Posušja, Kupresa, Bugojna pa do Zenice, dok će navijači i simpatizeri put Zenice preko Jablanice, Konjica i autoputem.

Zrinjski bi osvajanjem Kupa došao do duple krune pošto su Plemići već prvaci, a Velež ima priliku da odbrani trofej osvojen prošle godine.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Imaju Mostarci para, ne sekitajte se
1 0
Zaccheroni
Dzaba
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi