Kalkulisanja nema, Varešanović najavio igru na pobjedu: Sarajevo napada drugo mjesto

Sutra se igra meč Borac - Sarajevo

Kalkulisanja nema, Varešanović najavio igru na pobjedu: Sarajevo napada drugo mjesto

E. Ganibegović, foto: T. Hebib

Zahuktalo Sarajevo sutra nastavlja svoj put prema Evropi gostovanjem u Banjoj Luci kod Borca, a tu utakmicu najavio je i šef stručnog štaba tima s Koševa, Mirza Varešanović.

U okviru 39. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine sutra će se na Gradskom stadionu u Banjoj Luci sastati Borac i Sarajevo.

Domaći tim je s 52 boda na drugom mjestu dok gosti dolaze kao trećeplasirani s četiri manje i osim što im je svaki bod bitan u borbi za Evropu, pobjedom bi ugrozili i drugo mjesto Borca.

Sarajevo u Banja Luku ide u sjajnoj formi. Pobijedili su na posljednje četiri utakmice, a na šest od posljednjih sedam uz onaj remi protiv Sloge kada im je poništen čist pogodak za pobjedu.

Šef stručnog štaba FK Sarajevo, Mirza Varešanović, svestan je da je njegov tim u dobroj poziciji, ali i dalje smatra da se u svakoj utakmici mora ići na pobjedu i očito je da više nema kalkulisanja. 

"Nakon što smo odigrali tri utakmice u sedam dana, sada smo napokon dobili priliku za malo duži odmor. Spremni dočekujemo utakmicu s Borcem, te ćemo u Banjaluci dati sve od sebe da još jednom obradujemo naše navijače i nastavimo ovaj pobjednički niz.

Oglasi

I dalje stojim iza svoje izjave da mi nemamo šta da kalkulišemo i da trebamo ići u svakoj utakmici na pobjedu. Tako će biti i na ovom gostovanju.

Na polusezoni smo bili u nezavidnoj situaciji, a došli smo do toga da sada sami odlučujemo o svojoj sudbini. Trenutno se nalazimo na poziciji koja nas vodi u evropska takmičenja, a sa pobjedom bi taj status još više učvrstili, te bi imali priliku da napadnemo drugo mjesto koje bi sigurno popravilo dojam ove sezone", poručio je Mirza Varešanović. 

Sutrašnji meč igra se s početkom od 19:30, a u isto vrijeme će se u Sarajevu igrati još jedan deri - između Željezničara i Veleža.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Četiri sada ranije utakmicu će u borbi za ostanak u ligi u Konjicu odigrati Igman i Leotar.

Prve tri utakmice 30. kola igraju se danas. Od 15 sati Zrinjski dočekuje Slobodu, dva sata kasnije Tuzla City na Tušnju igra protiv Sloge, dok od 18 sati kantonalni derbi igraju Široki Brijeg i Posušje. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Miha123
Sutra ce vama Srbi nagurati 3 komada, dzaba vam i najveca ckapy ziljkic koji se prodao za pare al od turcina se drugo nije ni ocekivalo. Sutra ce se oriti stadionom 1:0 MOMCILOO MRKAIIC 2:0 BENJAMIIN TATARRR 3:0 ENVERR KULASIIN
2 5
nakopitam
Miha turcine napusi se kurrcine @Miha123
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi