Derbi mečevi u Banjoj Luci i na Grbavici u centru pažnje, Igman dočekuje Leotar

Samo da sudije ne budu glavni glumci

Derbi mečevi u Banjoj Luci i na Grbavici u centru pažnje, Igman dočekuje Leotar

Haris Zilić

Nastavlja se fudbalski vikend na bh. stadionima sa još tri duela 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine koji su na rasporedu ove nedjelje. U centru pažnje su derbi mečevi u Banjoj Luci i na Grbavici, a ništa manje uzbuđenja neće biti ni u Konjicu.

U Konjicu gledamo danas još jednu ključnu utakmicu u borbi za opstanak.

Igman će dočekati tim Leotara. Eventualnim trijumfom Igman bi napravio ogroman možda i odlučujući korak prema opstanku jer trenutno imaju 30 bodova na desetoj poziciji, bod više od Slobode i dva boda više od Leotara.

U slučaju trijumfa Leotara Trebinjci bi Igman i Slobodu preskoči i izašli bi iz opasne zone i dodatno zakuhali borbu za opstanak koja će biti neizvjesna do samog kraja. Tako da će meč u Konjicu ponuditi maksimalna uzbuđenja. Utakmica počinje u 15:30 i otvara nedjeljni program.

Dva derbi duela ovog kola igraju se danas od 19:30.

Drugplasirani Borac će na svom stadionu dočekati trećeplasirano Sarajevo i pobjedom bi skoro pa sigurno čekirali kartu za evropska takmičenja, a i remi bi im ostavio izuzetno dobre šanse. Sarajevo sa druge strane bi pobjedom večeras napravilo značajan korak u borbi za Evropu, dok bi recimo poraz Bordo tima još više zakuhao borbu za pozicije koje vode u Konferencijsku ligu.

Oglasi

Nema sumnje da nas i na Vrbasu večeras očekuje veoma dobra i zanimljiva fudbalska predstava. Pravdu će dijeliti Gigović, čovjek koji je svojim odlukama često izazivao bijes kod ljubitelja bh. fudbala. Nadamo se da tako neće biti ovaj put. 

Od 19:30 također na Grbavici se igra direktni okršaj za Evropu. Šestopalsirani Željezničar dočekuje petoplasirani Velež.

Željezničar ima 43 boda, Velež ima 44 boda, a ekipa koja večeras trijumfuje tri kola prije kraja došla bi na četvrtu poziciju koja vodi u Evropu i imala bi "pole position" u finišu sezone jer je Široki jučer remizirao sa Posušjem 1:1 i na četvrtom mjestu trenutno imaju 45 osvojenih bodova.

Glavni sudija meča je Sivac, čije suđenje će sasvim sigurno biti u centru pažnje. Naime, njegovo dijeljenje pravde na nedavno odigranom meču između Sarajeva i Tuzla Cityja na Koševu je izazvalo mnogo bure, tako da će večeras biti pod velikim pritiskom i svaka njegova eventualna loša odluka danima će biti "secirana" od bh. sportske javnosti. Meč je od velike važnosti za obje ekipe pa se za nadati da se nakon posljednjeg zvižduka neće pričati o sudijama. 

Sasvim dovoljna najava da i na Grbavici večeras gledamo veliku borbu i dobru fudbalsku predstavu dva stara rivala.

U jučerašnjim mečevima 30. kola postignuti su ovi rezultati:

Zrinjski - Sloboda 4:1

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City - Sloga Doboj 1:2

Široki Brijeg - Posušje 1:1

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Manager
Sarajevo nema sta traziti protiv Borca kada je Milos Gigovic u sastavu Banjalucana
0 1
user1655831611
Ne znam zašto ali imam neki osjećaj da će Borac pobjediti večeras ne znam zašto i odkud mi to
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi