Borussia razbija Wolfsburg

Svi su u čudu, a on najviše: Bellingham je danas postigao najljepši i najčudniji gol u karijeri

Edmir Škorić

Borussia u Dortmundu razbija Wolfsburg u susretu 31. kola njemačke Bundeslige i nakon 59 minuta vodila je 5:0, uz promašen penal.

Borussia mora da pobijedi ako želi ostati u trci za naslov prvaka Njemačke i sada je jasno da će opet biti na bod od vodećeg Bayerna.

Raspucani Milioneri poveli su protiv nemoćnog Wolfsburga u 14. minuti preko Adeyemija, da bi u 28. minuti upravo Adeyemi asistirao Halleru za 2:0, a Malen je u 37. minuti nokautirao rivala.

Nastavak donosi nove golove Borussije. U 54. minuti viđen je jedan istovremeno spektakularan i čudan pogodak.

Jude Bellingham je povukao loptu i onda snažno šutira, golman gostiju brani, no lopta se od prečke nekako uspijeva otkotrljati u mrežu.

Golu je prethodio sjajan dribling Adeyemija i trk, a onda spektakularan udarac na kraju.

Njegov pogodak posebno oduševljava navijače Real Madrida, s obzirom da će Englez gotovo sigurno od ljeta biti član Kraljeva, koji su postigli dogovor.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bellingham je u Borussiji od 2020. godine i jedan je od ključnih igrača ovog tima. Izuzetno je kvalitetan, mlad, perspektivan, a osim Reala htjeli su ga i engleski velikani.

Ipak, želja samog igrača bila je da obuče dres Reala i sada je jako blizu ostvarenja svog sna.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.