Otkriveni prvi detalji monstruoznog ugovora Judea Bellinghama s Real Madridom

Od ljeta član Galaktikosa

Otkriveni prvi detalji monstruoznog ugovora Judea Bellinghama s Real Madridom

E. Škorić

Engleski reprezentativac Jude Bellingham od ljeta bi trebao biti igrač Real Madrida. Informacije nisu zvanične, ali nekoliko provjerenih medija i novinara u Evropi uvjerava da je postignut dogovor Real Madrida, Borussije Dortmund i samog igrača.

Bellingham je dugo vremena na meti najvećih klubova Evrope, ali se u prvi plan uvijek guraju Real Madrid i Liverpool. Na kraju je presudila igračeva želja da nastavi karijeru u dresu slavnog Reala.

Navodno je skoro sve završeno po pitanju transfera, ali čekat će se zvanično kraj sezone i 30. juni za objavu istog. Lični uslovi su već dogovoreni.

Predsjednik Reala Florentino Perez nije želio još jedan poraz na transfer tržištu nakon što je propustio prilike da dovede Erlinga Haalanda i Kyliana Mbappea.

Čini se da će Real 19-godišnjaka vezati dugoročnim ugovorom, a Cadena SER tvrdi da će mu dati šestogodišnji ugovor do 2029.

Njegov će ugovor također uključivati otkaznu klauzulu od čak milijardu eura, a njegova će plata biti samo iza Edena Hazarda jer će Bellingham ići u drugu razinu zarade kluba.

Oglasi

Hazard, koji je 2019. godine došao u Real iz Chelseaja, ove sezone odigrao je samo 37 mintua, ali unatoč tome godišnje zarađuje 27 miliona eura. Ima ugovor do ljeta 2024. godine, tako da nema namjeru da odustane od silnog novca.

Bellingham se smatra Realovim dugoročnim nasljednikom Luke Modrića, kojem na ljeto ističe ugovor. 37-godišnjak je u klubu od 2012. godine, a Hrvat je bio ključan za osvajanje brojnih trofeja u proteklih 11 godina.

Bellingham je igrao za Borussiju Dortmund otkako je prešao iz Birmingham Cityja. Trenutno se bori za prvu titulu u Njemačkoj, ali je Borussia bod ispod vodećeg Bayena na četiri kola do kraja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

On je jedan od najboljih veznih igrača Evrope, te je jasno neizostavan u reprezentaciji Engleske koju je predstavljao u Kataru na Svjetskom prvenstvu. Ne zaboravimo da ima samo 19 godina...

Bellingham bi trebao biti uvjerljivo najveće, ali ne i jedino pojačanje Reala, koji će na ljeto raditi i na dovođenju još jednog napadača koji bi mogao da rastereti Karima Benzemu, koji je ipak već u poznim igračkim godinama.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Ima li gdje kakav besplatan igrač za katalonsku sirotinju? Al ako ikako može dzabe da igra. Vele nisu sad pri parama. Imaju neki crni fond, al to čuvaju za sudije.
3 2
Adrian
Ima se, može se.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi