Derbi Borca i Sarajeva nije mogao bez varnica

Gigović (ne)znanjem opet zakuhao: Žestok obračun na terenu igrača Borca i Sarajeva

Admin Čaušević

Miloš Gigović je uspio uraditi ono što ne treba niti jedan sudija - svojim odlukama unijeti nervozu među igračima. To je slučaj na derbiju 30. kola Premijer lige Borac - Sarajevo.

Do žestokog obračuna došlo je u 80. minuti kada sudija Gigović nije svirao jedan prekršaj nad Musom.

Poslije toga je uslijedlo još nekoliko žestokih startova i nastala je opšta gužva, a umalo je došlo i do tučnjave.

Mladi fudbaler Sarajeva Mustafić je ostao ležati na terenu, zbog čega je na teren utrčao i trener Sarajeva, Mirza Varešanović.

Na kraju je napadač Borca Mrkaić prošao sa žutim kartonom, dok je trener Bordo tima zaradio isključenje što znači da ga neće biti na derbiju u sljedećem kolu.

Sljedeće kolo Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase igrati protiv Željezničara pa će tako Bordo tim u najvećoj utakmici bh. fudbala biti bez šefa stručnog štaba.

Inače, sudija Gigović je tokom cijelog meča bio u centru pažnje, a situacija je eskalirala u samom finišu. Na sreću, do opšte tučnjave nije došlo.

Kontoverzni arbitar je u prvom poluvremenu isključio Traku, pa će osim trenera Sarajevo u derbiju protiv Željezničara biti i bez ovog štopera. 

Podsjećanja radi, Borac je derbi protiv Sarajeva dobio sa minimalnih 1:0, a pobjednika je u 88. minuti odlučio rezervista Predragović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S ovom pobjedom Banjalučani su izborili plasman u kvalifkacije za Konferencijsku ligu jer četvrtoplasiranom Željezničaru bježe devet bodova tri kola prije kraja te imaju bolji međusobni duel.

Sa druge strane, tri utakmice prije kraja Bordo tim ima sve u svojim rukama da do kraja sezone dođe od trećeg mjesta i plasmana u Europa ligu što je i primarni cilj ovog proljeća.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.