Još jedna odluka na štetu Sarajeva u Banjaluci, Varešanoviću javna opomena jer se sudiji unio u lice

Derbi u Banjaluci

Još jedna odluka na štetu Sarajeva u Banjaluci, Varešanoviću javna opomena jer se sudiji unio u lice

E. Škorić

U toku je derbi susret 30. kola Premijer lige BiH u kojem se sastaju Borac i Sarajevo, a mreže u Banjaluci i dalje su netaknute.

Nakon 60 minuta nema pogodaka, čini se da je važnost meča učinila svoje. Skoro bez velikih šansi do sada, a treba naglasiti da je Borac u prednosti.

Naime, krajem prvog dijela Muharem Trako dobio je drugi žuti karton zbog jednog faula dok se gradio. Sudija Miloš Gigović smatra da je laktom namjerno udario svog protivnika, pa ga je poslao u svlačionicu.

Sve to je trener Sarajeva Mirza Varešanović popratio ironičnim osmijehom, a u 60. minuti ga je Gigović odlučio "ohladiti" javnom opomenom.

Naime, Muhammed Musa išao je u prodor po desnoj strani i bio je u duelu sa jednim igračem. Lopta mu je, po mišljenju pomoćnog sudije, završila izvan okvira terena, pa je pokazan aut za Borac.

Ova odluka je toliko razbijesnila Varešanovića da se počeo unositi sudiji u facu, pa je dobio javnu opomenu, a ne bi bilo čudno da završi i na tribinama do kraja.

Čini se, barem na osnovu ovog screenshota sa Arene Sport, da lopta zaista nije otišla u aut i da je odluka bila na štetu Sarajeva, bez obzira kako bi se taj napad završio.

Screenshot: Arena Sport

Već sada je jasno da će gosti biti jako nezadovoljni suđenjem Gigovića i pomoćnika i da će biti dosta prigovora na račun toga, a vidjet ćemo da li će već nakon utakmice u izjavama Varešanović ili neko iz tabora Sarajeva otvoreno govoriti o tome.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Za kraj dodajmo da su navijači Sarajeva, popularne Horde zla, tek na poluvremenu dobili priliku da uđu na tribine Gradskog stadiona, pa je i to na neki način išlo u prilog Borcu, a na štetu gostiju iz glavnog grada.

U ovom trenutku igra se važan duel i na Grbavici između Željezničara i Sarajeva, a Plavi vode sa 2:1 i ako pobijede ostaće u igri za Evropu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ja se nekad pitam, pa majku mu bemje, valjda ovog supka neko moze prestesti, razvaliti ga, sta ja znam. Pa hocemo li nastaviti trpiti ovu nepravdu? Juce Zeljo, danas Sarajevo, sutra Velez. PuH, mamu mu jbem srpsku.
1 0
Samosloboda.forzajuve
Strasno sudjenje.. uzas... nisam navijac Sarajeva niti imam bilo kakve veze s bilo kojim od ova dva kluba.. ali ovo sto je vidjeno od strane gigovica je ravno za zatvora.. u kakvoj mi drzavi zivimo?
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi