Gigović razbijesnio Sarajlije u Banjaluci i oslabio ih za veliki derbi, Varešanović se samo nasmijao

Trako isključen

Gigović razbijesnio Sarajlije u Banjaluci i oslabio ih za veliki derbi, Varešanović se samo nasmijao

Edmir Škorić

U Banjaluci se igra derbi 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a sastaju se Borac i Sarajevo.

Duel drugoplasirane i trećeplasirane ekipe na tabeli nije donio pogotke u prvih 45 minuta, niti je bilo ozbiljnih šansi.

Oprezni su i jedni i drugi i čini se da je najvažnije da večeras ne budu poraženi, a eventualnim remijem obje ekipe bi se dodatno primakle cilju i plasmanu u Evropu.

Dok je golova i ozbiljnih prilika nedostajalo, nije nedostajalo grubih startova, s tim da je sudija Gigović ugalvnom goste "častio" kartonima.

U 22. minuti je dao Muharemu Traki žuti karton, zbog čega 19-godišnji defanzivac neće biti na raspolaganju treneru Mirzi Varešanoviću protiv gradskog rivala Željezničara. Da stvar bude gora, u završnici prvog dijela Trako je dobio drugi žuti karton jer je navodno laktom udario igrača Borca koji je trčao iza njega.

Kamera je u tom trenutku pokazala trenera gostiju Mirzu Varešanovića, koji se samo nasmijao na odluku sudije Gigovića.

Oglasi

Šest minuta kasnije zbog prigovora je požutio Muhammed Musa, ali on za razliku od Trake nije suspendovan za naredno kolo i ako ne dobije još jedan karton, igraće u derbiju.

Čak deveotrica nogometaša Sarajeva su počela meč u Banjaluci u opasnosti da će biti suspendovani. Pored Trake, dva akumulirana žuta kartona imaju Čataković, Ramić, Ziljkić, Abubakar, Vršajević, Šerbečić, Kyeremeh i Martinović.

Od nabrojanih, na terenu su još Ziljkić, Šerbečić i Kyeremeh koji moraju biti oprezni do kraja duela na Gradskom stadionu.

Kod Borca po dva kartona imaju Subić, Lukić, Ćetković, Kulašin, Popara i Lagundžić. Popara, Subić i Lukić nisu na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac će u narednom kolu u goste Posušju, a Sarajevo će, kako smo već kazali, ugostiti Željezničar.

U drugom večerašnjem derbiju Željezničar je ugostio Velež, a u prvih 45 minuta kartone su dobili Anđušić i Vehabović, zbog čega će propustiti duel sa Igmanom.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Gigatron
Jedemo ti mater milosee
5 1
brada1975
Ja ne bi izvodio igrace u drugom poluvremenu jer ovo je lopovluk nevidjen Gigovicu kompletnu ti familiju hebem
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi