Objavljeni sastavi za derbije Željezničar - Velež i Borac - Sarajevo

Šteta što se igraju u istom terminu

Objavljeni sastavi za derbije Željezničar - Velež i Borac - Sarajevo

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Dvije posljednje utakmice 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine igraju se od 19:30. Dva derbija i nažalost u istom terminu. Sva četiri tima u borbi za Evropu, a poznati su i sastavi.

Željezničar na Grbavici dočekuje ekipu Veleža. Sarajlije su šeste, a Mostarci peti uz opciju da i kroz kup odu u Evropu, a ova utakmica biti će možda i ključna za oba tima u borbi za izlazak na evropsku scenu kroz ligu.

Nermin Bašić se odlučio za sljedećih 11 igrača: Muftić, Kosorić, Krpić, Mekić, Štilić, Hodžić (mlađi), Drina, Santos, Galić, Amoah, Jašarević. 

S druge strane, odabir Nedima Jusufbegovića je sljedeći: Hadžikić, Zvonić, Zeljković, Pršeš, Hrkač, Anđušić, Šikalo, Haskić, Ćuković, Vehabović, Lauš. 

U Banjoj Luci bitku za drugo mjesto biti će Borac i Sarajevo koje na ovo gostovanje dolazi u sjajnoj formi.

Borac je trenutno drugi s 52 boda, a Sarajevo bi se pobjedom približilo na samo bod zaostatka, ali i napravilo veliki korak za pretkolima Konferencijske lige. 

Oglasi

Jedan od ova dva tima vjerovatno će biti viceprvaci Bosne i Hercegovine, a vidjet ćemo ko će danas prema tome napraviti korak. 

Vinko Marinović, trener Borca, od početka će na teren poslati sljedeće igrače: Ćetković, Ninković, Predragović, Mrkaić, Vojnović, Račić, Lagundžić, Blagaić, Lazić, Kulašin, Piščević. 

Mirza Varešanović odabrao je ovaj sastav: Dizdarević, Trako, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Oliveira, Kyeremeh, Varešanović, Šerbečić, Čirjak, Ziljkić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večerašnje utakmice ponudit će mnoge odgovore na pitanje oko plasmana u evropska takmičenja, no jasno je da ništa neće biti gotovo sa sigurnošću.

Podsjetimo, Zrinjski je već u prošlom kolu osigurao osmu titulu prvaka Bosne i Hercegovine i već je mislima na Bilinom polju gdje će 17. maja igrati finale kupa protiv Veleža. 

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Sarajevo duplo bolja ekipa od miletovih. Trebali bi ih pobijediti. Ove dvije druge politicke kurave sa sugavice i planine velez neka komentarisu politicari
1 7
user1676312914
Sretno rođeni!!!
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti