Šta je navedno u zapisniku?

Gigović objasnio zašto je isključio Varešanovića

Admin Čaušević

Miloš Gigović se ponovo našao u centru pažnje, po ko zna koji put otkako sudi Premijer ligu. Ovaj bio bio je glavni protagonist derbija 30. kola između Borca i Sarajeva.

Borac je utakmicu riješio u svoju korist golom Fedora Predragovića iz samog finiša susreta kojim su Banjalučani tri kola prije kraja osigurali plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci sudija Gigović se praktično od početka do kraja susreta igrao sa živicima igrača i stručnog štaba FK Sarajevo.

Situacija eskalirala deset minuta prije kraja kada je došlo do opšte gužve na terenu, a trener Mirza Varešanović je isključen.

U zapisniku su utakmice kontorverzni sudija iz Bosanske Gradiške je objasnio zašto je isključio Varešanovića koji je od ranije imao žuti karton zbog prigovora.

"Varešanović Mirza (57; Nesportsko ponašanje-prigovor na odluku sudije prvog asistenta. i 83; Nesportsko ponašanje - nedozvoljen ulazak u teren za
igru i naguravanje sa protivničkim igračima u prekidu igre", navedeno je u rubrici Isključena.

Gigović je navaeo da je crveni karton dao i klupskom predstavniku FK Sarajevo Mustafi Beridanu i to zbog naguravanja sa protivničkim igračem, te vulgarnog rječnika koji uključivao psovke.

Detalj sa zapisnika utakmice Borac - Sarajevo i razlog isključenja Mirze Varešanovića

Ranije je sudija koji zna biti delegiran i za UEFA-ine susrete isključio i Traku Muharema i to zbog dva "nedozvoljno oštra starta".

Varešanovića tako neće biti na klupi u derbiju protiv Željezničara, a preostaje da se vidi da li će se Komitet za sudije i suđenje pozabaviti sa Gigovićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret sa Sarajevom je bio četvrti kojem je Gigović sudio ove sezone i banjalučki klub ima maksimalan učinak od 12 osvojenih bodova.

Sa druge strane Bordo timu je sudio dva puta i to uzastopno. U prošlom kolu je pobijeđen Široki Brijeg, da bi u ovoj rundi bio upisan poraz od Borca.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.