Kako je u ovoj sezoni bio delegiran Miloš Gigović: Kome je bio više, a kome manje sretan?
Miloš Gigović najomraženiji je sudija u Bosni i Hercegovini. Nanio je štetu brojnim klubovima i nepoželjno je lice na mnogim bh. stadionima.

Borac s Gigovićem ne gubi, a ostali?

Kako je u ovoj sezoni bio delegiran Miloš Gigović: Kome je bio više, a kome manje sretan?

Eldar Ganibegović

Njegovo suđenje uvijek je pod lupom. Kreirao je brojne skandale i lakrdije, a posljednju večeras u Banjoj Luci kada je bio saveznik Borca u pobjedi protiv Sarajeva (1:0) u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo poraženo napušta Banja Luku. Moglo se i očekivati ono što se večeras desilo u ovom bh. gradu, naročito kad se vidjelo ko je delegiran da sudi ovaj meč.

Miloš Gigović kreirao je novu lakrdiju i pomogao Borcu da stigne do tri boda. Osim što je sudio u najmanju ruku 70-30 na stranu domaćina, direktno je osakatio Sarajevo kada je isključio Traku u prvom poluvremenu.

Ovo je četvrti put ove sezone da je sudio Borcu u Premijer ligi BiH, a drugi put da je meč banjalučki tim završio s igračem više. Borac je slavio u sve četiri utakmice. 

Ukupno je ovo bila 13. utakmica Gigovića koju je sudio kao glavni sudija ove sezone u Premijer ligi. Nekima je bio sretan, a neke zavio u crno. 

Najviše puta je sudio Borcu, Posušju i Slobodi, po četiri puta. Dok su Banjalučani upisali 12 boda, Tuzlaci su samo jedan, a Posušaci tri. 

Oglasi

Leotaru je sudio tri puta (tri remija), a u tim utakmicama je podijelio tri crvena kartona protivnicima Trebinjaca - jedan Slobodi i dva Igmanu u onoj famoznoj utakmici kada je napravio neviđenu lakrdiju u Trebinju. 

Najkobniji je bio upravo po Igman - podijelio im je četiri crvena kartona u tri utakmice i protiv njih dosudio dva penala.  Zanimljivo, sudio nije nikako samo mostarskim klubovima - Veležu i Zrinjskom.

Na početku sezone sudio je rijetko. Prvo, četvrto, sedmo, pa jedanaesto kolo, a onda je od 13. do 21. sudio na pet mečeva. Uslijedila je lakrdija u Trebinju poslije koje je propustio pet kola, ali je odlučeno da ne sudi u narednom periodu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

# KLUB SUDIO (PUTA) P R I
1. Borac 4 4 0 0
2. Posušje 4 1 0 3
3. Sloboda 4 0 1 3
4. Leotar 3 0 3 0
5. Igman 3 0 1 2
6. Sloga 2 2 0 0
7. Sarajevo 2 1 0 1
8. Široki Brijeg 2 1 0 1
9. Tuzla City 1 1 0 0
10. Željezničar 1 0 1 0
11. Velež 0 0 0 0
12. Zrinjski  0 0 0 0

Vidimo, dakle, da je najviše sreće donio Borcu, dok je u borbi za ostanak u ligi također nekim čudom fortuna bila na strani timova iz manjeg entiteta (Sloga, Leotar), a leđa je okrenula onim iz većeg (Sloboda, Posušje, Igman), kada je on sudio. 

Dokle će ovo trajati i do kada će ovaj čovjek suditi kako sudi, ostaje da vidimo. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Krme vicino
5 1
BordoBijeli
Gigovicu yebem li ti grobove pomrli.Keru jedan,za lijekove ti trebalo u najtezim mukama.
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti